Saffier 26 Daysailer

08:36

Conclusie

Er is veel te bewonderen op de degelijk gebouwde, zorgvuldig afgewerkte Saffier 26 Daysailer. Uit alle details spreekt niet alleen de meer dan tien jaar ervaring in het bouwen van kwaliteitsjachten. Je kunt ook heel goed zien aan de Saffiers dat beide broers Dennis en Dean Hennevanger van kinds af aan gezeild hebben op zee en nog actief zijn als (wedstrijd)zeilers.

Wat het meest opvalt, is echter de liefde van de bouwers en ontwerpers voor schoonheid en kwaliteit. Elk detail is mooi, praktisch en functioneel. Een heel enkele keer gaat het gevoel voor schoonheid ten koste van de functionaliteit, bijvoorbeeld bij de keuze van het schootsysteem voor de keerfok die meer ingegeven lijkt door het ‘schoondek’-principe.

De boot zeilt uitstekend, heeft een uiterst prettige zeegang, vaart ook op onrustig water droog en is zeer gemakkelijk te hanteren. De boot is voor een open jacht van acht meter niet echt goedkoop, maar voor de kwaliteit die geleverd wordt, valt de prijs erg mee. Bij dagzeilers staat puur zeilgenot voorop, maar in deze tijd van zien en gezien worden moet de boot ook fraai ogen aan de steiger van uw woning aan het water. En dat doet deze elegante dame zeker!

Specificaties

Titel
Puur zeilplezier
NummerJaargang
082008
Merklogo
MerkType
Saffier 26 Daysaileronbekend
Testomstandigheden
Noordzee, Wind 4/5
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Richard, Dennis en Dean HennevangerSaffier Maritiem
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
onbekendonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
8.007.05
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester2.45
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.03
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.301.6 / 1.54780 / 72011.00
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
33Grootzeil, fok
IJPE
9.152.619.203.65
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
LombardiniLDW502M12Saildrive
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
32onbekendonbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekend46
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
59850Vaarklaar82000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

In de standaardluxeprijs zijn de volgende extra’s berekend: ‘destroyer’-stuurwiel en stuurstand, huik voor het grootzeil, lazyjacks, vlag, kompas, windrichtingzoeker, zwemtrap, klapschroef, anker plus loodverzwaarde lijn, tafel in kuip, extra serviceaccu met diodebrug, Harken rolreef- inrichting (onderdeks), gennakerbeslag, stripper voor gennaker, gennaker, zeetoilet met vuilwa- tertank, walstroomaansluiting en acculader, koelkast, snelheidsmeter en dieptemeter, wind- snelheid- en windhoekmeter, marifoon, radio/cd-speler.

*Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 23 december 2015
Sluiten