Makten

10:16

Conclusie

De Makten is een origineel jacht. De constructie lijkt degelijk en al moet je flink aan de boot wennen, de zeilprestaties zijn goed. En wie voor de Wadvaart kiest, zal veel plezier hebben van de mogelijkheden van de klapkiel.

Het tuig is opvallend. Het profiel doet door het enorm uitgebouwde grootzeil denken aan een America’s Cupper. Het interieur lijkt ons origineel voor de uitvoeringen met een vaste kiel. Maar de kielkast bij de uitvoering met een ophaalkiel staat flink in de weg.

De prijs lijkt voor een boot van deze lengte alleszins redelijk. Gebruikmakend van de inbouwpakketten die de werf levert, wordt de boot voor een schappelijke prijs zeer compleet geleverd.

Specificaties

Titel
Eigengereid
NummerJaargang
032007
Merklogo
MerkType
Maktenonbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind 3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Dieter HagenahMakwerf
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Datemaonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
onbekend9.10
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.47
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.60 / 2.00
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
0.60 / 1.804.41700onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
75.5geen
IJPE
16.404.5516.205.50
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Vetusonbekend25onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
100100onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekend6onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
93650Vaarklaar135755onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

De Makten wordt in drie versies geleverd. De standaardversie: eenvoudig, met helmstok, zeilklaar, maar zonder zeilen. In de toerversie komen daarbij onder meer: stuurwiel, kuipbanken met teak bekleed, ankerrol, rolgenua-installatie, oven, echolood, log, driekleurentoplicht en ankerlicht. In de meest complete versie - die we hier de standaardluxeprijs noemen - komt daar nog bij teakdek, kompas op de stuurconsole, walaansluiting, Led verlichting in bakskist, op de kuipvloer en kajuitvloer, houder voor de kuiptafel, zwaluwnesten in de kuip, doorlopende grootschoot (1:8), warmwaterboiler, klapschroef, acculader, 220 volt aansluitingen in kuip en kajuit, kogelgelagerde wagens op de mastrail, spiegel in toilet, ingebouwde spots, marifoon, cd-speler met watervaste speakers in de kuip, buitenspreker voor de marifoon, gps-ontvanger, windmeterset en heteluchtverwarming.

Last modified: 8 april 2011
Sluiten