M46

10:33

Conclusie

De jachtbouw aan de Zweedse kust staat met merken als Hallberg-Rassy, Najad en Malö meer voor vriendelijk gedrag op zee, degelijkheid en kwaliteit dan voor zeilprestaties. Hoewel, ook die werven laten hun modellen nu tekenen door gerenommeerde ontwerpers. Je kunt ze echter zelden betrappen op nieuwe technologieën en modellen die snelheid en comfort verenigen.

In dat opzicht is de M46 van een nieuwe generatie. De M46 wordt gebouwd met moderne technieken, waarbij moderne materialen worden toegepast. De M46 ziet er prachtig uit en zeilt met een snelheid en elegantie van een hinde die over de heidevelden rent. De boot biedt alles wat een pure zeiler zich voor kan stellen. De boot is snel, comfortabel, sierlijk en tot alles in staat wat een zeiler maar zou kunnen wensen. Ook de kwaliteit van de afwerking doet niet onder voor de beste jachten die langs deze kust worden gebouwd.

De M46 behoort tot het topsegment van de Zweedse kwaliteitsjachtbouw. Goedkoop is de boot echter niet. Toch is hij vijf tot vijftien procent lager geprijsd dan topjachten van dezelfde lengte die aan de Zweedse Westkust worden gebouwd.

Specificaties

Titel
Nieuwe generatie?
NummerJaargang
062008
Merklogo
MerkType
M46onbekend
Testomstandigheden
Noordzee, Wind W 2/4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Ron HollandM-Yachts
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
M-Yachts Nederlandonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
14.2011.10
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.60
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend2.05
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.7510.54000 / 4500onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
104Doorgelat grootzeil, fok
IJPE
17.485.0517.755.77
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
VolvoD2-4055Saildrive, drieblads klapschroef
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
20036090
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
12 / 346
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
447697Vaarklaar481170onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

Standaard levert M-Yachts onder meer een ankerlier, zelfkerende fok, fokrolreefinstallatie, koolstof roerkoning, North Sails Pentex grootzeil, German Sheet-systeem, log, dieptemeter en windmeter, warm en koud stromend water, drieblads klapschroef, walstroomaansluiting en een acculader.

Bij de extra’s voor de standaardluxeprijs verrekenden wij een boegschroef, magnetron, horren, elektrische grootschootlier, kuipdouche, heteluchtverwarming, radio/cd-speler, ventilatoren met zonnecellen op de luiken, Raymarine E80, VHF en antenne, gps en antenne, lazyjacks, genuahoes, antifouling, tuigen en te water laten.

*Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 28 maart 2011
Sluiten