Jeanneau Sun Fast 35

12:51

Conclusie

Met de Sun Fast 35 lijkt Jeanneau succesvol terug te komen in het wedstrijdcircuit. Hoe het in de praktijk uitpakt, zullen we het komende seizoen zien. De boot heeft alle comfort van een moderne toerschip, zodat we hier met recht van een ‘cruiser-racer’ mogen spreken.

De symbiose tussen het toerzusje en deze wedstrijduitvoering pakt over het algemeen goed uit, hoewel we de kuip iets te breed vinden voor een wedstrijdschip en de romp te hoog. Daar staat tegenover dat de stabiliteitswaarden, zowel statisch als dynamisch, gunstiger uitpakken dan bij menig andere cruiser-racer.

Jeanneau is niet meer de allergoedkoopste op de markt, maar u krijgt met de Sun Fast 35 wel waar voor uw geld. De boot lijkt opmerkelijk stevig gebouwd en de technische installatie getuigt van zorg en deskundigheid. Van alle aanmerkingen lijkt ons de kritiek op de plaats van de tanks en de accu’s het meest relevant. De Sun Fast 35 valt zo’n 20 procent duurder uit de Odyssey 35 en dat is begrijpelijk. Beter beslag, hogere mast, meer zeil en een diepere kiel hebben zo hun prijs. Maar als geld geen rol speelt is voor ons de keuze duidelijk. Reven kunnen we altijd nog.

Specificaties

Titel
Terug op de wedstrijdbaan
NummerJaargang
042004
Merklogo
MerkType
Jeanneau Sun Fast 35onbekend
Testomstandigheden
De Amer, Wind ZW 5/6
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Marc Lombard en Jeanneau DesignChantiers Jeanneau
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Rob KrijgsmanMarina Yachting Centre
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
10.439.74
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.49
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel2.15
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend5.535146016.04
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
68.1onbekend
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo Penta / Yanmaronbekend40 / 27onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
130310onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
124onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
105807onbekend138000onbekend
Specificatietoelichting

De Standaard-luxeprijs dient voor prijsvergelijking. In deze prijs zijn alle extra’s berekend die sommige importeurs in hun standaardpakket aanbieden. Doorgaans zult u dus goedkoper uit zijn dan in de standaard-luxeprijs berekend. In deze standaard-luxeprijs zijn de volgende opties verrekend: grootzeil en genua 1, teak op dek en kuipvloer, buiskap, zeilhuik, GPS, mari- foon, verwarming, landvasten, stootwillen, vlag, anker, elektrische ankerlier, windset, log +dieptemeter, acculader, kuipdouche, 2de serviceaccu, driekleurentoplicht, deklicht, trans- port naar Nederland, vaarklaar maken, antifouling.

Last modified: 21 maart 2011
Sluiten