J/97

12:43

Conclusie

De J/97 is een prettige boot om mee te varen. J/Boats wil zo te zien een breder publiek aanspreken: jonge mensen die in gezinsverband willen zeilen en zo af en toe een wedstrijdje willen varen. Wat betreft de zeilkwaliteiten en de afwerking lijkt dat zeker te lukken. Mede door het gewicht is de zeegang prettig. De breedte zorgt onderdeks voor veel leefruimte.

De boot komt goed tot zijn recht als er wat wind staat. De lichtweerkwaliteiten hebben we in deze test niet in de praktijk kunnen toetsen. We hebben echter de indruk dat de boot ook dan snel is, maar het zal moeten afleggen tegen andere ragbakken in deze lengtemaat.

Persoonlijk hadden we standaard wel wat meer zeil op dit jacht gewild. De J/97 is uitstekend afgewerkt, niet alleen op plaatsen die de aandacht trekken, maar ook in kastjes, laden en het vlak onder de vloerdelen. Wel betreuren we het ontbreken van een bilgeput, buisjes in de wrangen en de plaatsing van de tanks.

J/Boats zijn niet goedkoop. Hoewel het verschil met ongeveer even lange, andere snelle productieboten rond deze lengte relatief minder is dan bij andere J/Boats, is deze 32-voeter met een prijs vanaf een kleine 125.000 euro niet goedkoop. U hebt daar echter wel een uitstekend ontworpen en geconstrueerd jacht voor.

Specificaties

Titel
onbekend
NummerJaargang
122009
Merklogo
MerkType
J/97onbekend
Testomstandigheden
Noorzee, Wind W 6
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Alan JohnstoneJ-Europe
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
J/Boats BeneluxJ/Boats Benelux
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
9.618.11
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.35
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.92
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend3.90131614.85
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
46.29onbekend
IJPE
12.573.7512.043.96
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
onbekendonbekend20onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
50100onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
126onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
1.83onbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
124950Vaarklaar, zonder zeilen161500+29%
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

Bij de J/97 hebben we volgende extra’s berekend: het comfortpakket met een acculader, walstroomaansluiting, een boiler, een oven, een buiskap, een Harken rolfokunit, een wegneembare ankerrol, een verwijderbare zwemtrap, een radiaal gesneden grootzeil van ACL Dracon, een radiaal gesneden all purpose genua 1 van hetzelfde materiaal, transport- en afleverkosten, diepte- en snelheidsmeter, windset, gps met antenne, antennesteun, marifoon, antennebeugel en sprietantenne, inbouwkosten van de elektronica, een Webasto heteluchtverwarmingssysteem, stootwillen, landvasten, 35 meter ankerlijnnker, verfsysteem op het onderwaterschip, drie la- gen epoxy en twee lagen antifouling, windex, driekleurenlicht plus ankerlicht, autoradio met cd-speler en stuurautomaat.

*Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we geen teakproducten bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s.

Last modified: 25 maart 2011
Sluiten