Hunter 25

12:18

Conclusie

De Hunter 25 is een heel ruime boot voor zijn lengte. Een boot die alles biedt om een weekendje te gaan zeilen. Een riant en afsluitbaar toilet, een echt keukenblok met stromend water, waar vind je dat op een 25-voeter? Het is wel jammer dat er voor een gascomfort gekozen is, waarvan de gastankjes niet courant zijn in jachthavens. U zult daarvoor naar de betere bergsportzaak moeten.

In de kuip kunnen vier personen vorstelijk zitten. De bankjes op de hekreling zijn comfortabel. In de kuip zit u ook onder helling lekker. De bijgeleverde zeilen van Doyle zijn van een uitstekende snit. De constructie van het roer is degelijk. Daar staat tegenover dat de vaareigenschappen het gemiddelde niet overstijgen.

De afwerking is hier en daar matig. Bijvoorbeeld: de puttings voor de maststeunen zijn niet uitgelijnd en de sceptervoeten zijn wat grof afgezaagd, evenals het schuifluikprofiel. Het dekbeslag is aan de lichte kant en er mogen nog wel wat geleiders en een stoppertje bij voor de haallijn van de rolfok. Het niet verstelbare geleideoog voor de fokkenschoot is absoluut onvoldoende om het geleideoog aan te passen aan een gereefde fok. De plaatsing van het beslag is wat rommelig. Goed ventileren als het schip in de haven achterblijft, gaat niet.

Voor deze prijs zult u moeilijk een schip vinden met deze binnenruimte. Er zijn echter voor dat bedrag verschillende boten op de markt met betere zeileigenschappen en een mooiere afwerking.

Specificaties

Titel
Enorm volume onderdeks
NummerJaargang
092006
Merklogo
MerkType
Hunter 25onbekend
Testomstandigheden
Terkaplersterpoelen, Wind 1/2
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Glenn HendersonHunter Marine
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Fenderswoldonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
7.476.72
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend2.58
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend0.61
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend1.6785949.65
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
22.2Grootzeil, fok
IJPE
7.622.597.392.89
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Buitenboordmotor mogelijkonbekendonbekendonbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
onbekend38onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekendonbekend4
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
33500Vaarklaar43430onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

Standaard wordt de boot geleverd met zeilen, maststeun voor trailer, anker, buiskap, eenpitsgascomfort, chemisch toilet, koelbox, trailer en buitenboordmotor. Bij de standaardluxeprijs zijn meegerekend: zitjes op de achterpreekstoel, kompas, pomptoilet met vuilwatertank, 12 volts koelbox, kuiptent, kuipkussens, lamellen voor de ramen, ankerrol, rolfok, snelheids- en dieptemeter en een elektrische bilgepomp.

Last modified: 27 februari 2012
Sluiten