Hanse 350

11:31

Conclusie

Over het tuigplan van de Hanse 350 is nagedacht. Het is met zijn 9/10 fractionele tuigage meer dan redelijk trimbaar. De standaarduitvoering met een keerfok is zeer handzaam, vooral voor een kleine bemanning. Wie betere prestaties op ruime koersen of aan de wind wil, kan een gennaker en een lichtweergenua aanschaffen. Het lopend want en het standaardbeslag is hier op voorbereid.

De interieurindeling is niet alleen origineel, maar ook functioneel. Het is wel wenselijk dat er meer handgrepen zijn om onderdeks bij helling effectief te functioneren. We constateerden nog enkele onvolmaaktheden en slordigheden, maar die zouden kunnen worden toegeschreven aan de ‘proto’-status van dit vierde exemplaar van de productielijn.Gezien de kwaliteit van de lijn die we eerder dit jaar bij de test van de Hanse 400 aantroffen, mogen we verwachten deze aandachtspunten worden verbeterd.

En dan de prijs. Vergelijkbare boten van de Océanis-lijn van Bénéteau en de Sun Odysseys van Jeanneau zijn acht tot tien procent duurder, inclusief de standaardvoorzieningen. Bavaria’s, Harmony’s en Delphia’s in deze lengte zijn een fractie goedkoper, maar lijken het af te leggen met betrekking tot de degelijkheid van de constructie of de kwaliteit van de afwerking, dan wel de ‘styling’ van het interieur.

Kortom, de Hanse 350, is, mits er wat onvolkomenheden worden bijgewerkt, veel waar voor uw geld.

Specificaties

Titel
Veel boot voor weinig
NummerJaargang
012008
Merklogo
MerkType
Hanse 350onbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind 2/3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Judel / Vrolijk, Design UnlimitedHanse Yachts
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Hetterschijt Hanse Zeiljachten, Navi Sell, North Sea Boating, Bora Yacht Importsonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
10.509.60
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.55
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.85
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.455.76184516.43
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
64.86Grootzeil, zelfkerende fok
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmaronbekend21Saildrive
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
110260onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
12 / 368
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
93891Vaarklaar116500onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking*. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft. Standaard levert Hanse onder meer de volgende voorzieningen: boiler, warm en koud water, 12V/20 amp. acculader, walstroom, 230 V stopcontact bij kaartentafel, 130 l koelkast, log, dieptemeter, met leer bekleed stuurwiel, telescopische giek op-/neerhouder, doorgelaat groot- zeil en zelfkerende fok. Voor de standaardluxeprijs hebben we de volgende opties berekend: buiskap, GPS met plotter, marifoon, heteluchtverwarming, vaarklaarpakket, waarin vier stootwillen, vier landvasten, vlag, vlaggenstok, onderhoudspakket voor de motor, anker, 40 meter ankerloodlijn, ankerbol, kegel, gasfles, sloten op ingang en bakskisten, volle dieseltank, scheepsnaam en thuishaven op romp, windset, elektrische ankerlier, tweede serviceaccu, klapschroef, driekleurentoplicht, au- topilot, antifouling, middenbolders, transport naar Nederland, tuigen, vaarklaar maken. *Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s de teakproducten.

Last modified: 12 mei 2011
Sluiten