Hallberg-Rassy 342

11:03

Conclusie

Gezien de reputatie die Hallberg-Rassy in de loop der jaren heeft opgebouwd, is de Hallberg- Rassy 342 een waardige opvolger te noemen van de succesvolle 34. De luxe, het niveau van afwerking en de techniek getuigen van een werf die kwaliteit tot de kernwaarden van de onderneming rekent. Dat blijkt steeds uit elk detail.

Als u naar het staatje met beoordelingen kijkt, elders in dit artikel, dan ziet u louter groene vlakjes. Alleen bij de criteria ‘ontwerp’ en ‘interieur ontwerp’ is blauw te ontdekken. Er is weliswaar goed over nagedacht, maar de vernieuwing ontbreekt. En dat is jammer voor een werf die zich de fantasie van een binnenhuisarchitect of stylist best kan veroorloven. Conservatisme lijkt dan ook een andere kernwaarde van de werf. Alles deugt zo enorm, dat het gek genoeg bijna saai wordt.

Dan de prijs. De 173.621 euro die u voor de standaard uitvoering betaalt, wordt gemakkelijk 200.000 als we de standaardluxeprijs berekenen. Andere Scandinaviërs van dezelfde lengte kosten ongeveer evenveel. Kwaliteit en deugdelijkheid wordt blijkbaar duur betaald.

Specificaties

Titel
Deugdelijk conservatisme
NummerJaargang
082006
Merklogo
MerkType
Hallberg Rassy 342onbekend
Testomstandigheden
Grevelingen, Wind 4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
German FrersHalberg Rassy Varvs AB
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Nova Yachting Internationalonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
10.329.09
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.42
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.82
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.575.3195015.92
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
60Elvstrom, grootzeil en 108% rolgenua
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaD1-3029Tweeblads klapschroef
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
16526550
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
126onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
173621Vaarklaar202035onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking met andere boten. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

In deze standaardluxeprijs zijn ondermeer de volgende voorzieningen standaard: teakdek, basiszet dacron zeilen, Furlex rolfoksysteem, Raymarine ST Tridata, accu’s en vuilwater- tank.

De extra’s boven de ‘prijs vanaf’ zijn de volgende: 230 V walstroom met omvormer, radio/cd-speler, gps, marifoon, stuurautomaat, windmeter, elektrische ankerlier, gennaker plus uitrusting, verwarming, zeilhuik, kuiptafel, douche op spiegel, driekleuren toplicht, buiskap, antifouling en transport naar Nederland.

Last modified: 11 april 2011
Sluiten