Haber 800C4

16:40

Conclusie

De Haber 800C4 is, ondanks zijn geringe afmetingen met stahoogte in het dekhuis, een ruim toilet, ruime slaapplaatsen in het vooronder en luxe afwerking, een echte boot om op te wonen. Aan het silhouet moeten we als raszeilers een beetje wennen, maar daar merk je weinig van als je je op de boot bevindt.

De kuip is comfortabel en dat geldt ook voor binnen (‘onderdeks’ kun je dat op de Haber niet meer noemen). Het technisch ontwerp van tuig en zwaarden is veelal origineel en functioneert in de praktijk goed.

Toch bekruipt ons het gevoel dat voor diverse technische hoogstandjes ook simpelere oplossingen mogelijk zijn. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van de Haber 800C4. Een beter doordachte en uitgevoerde elektrische installatie en wat meer zorg voor de motorinbouw zouden de Haber 800C4 vervolmaken.

Met zijn geringe doorvaarthoogte, eenvoudige bediening en hoge mate van comfort is deze Haber een uitstekende boot voor een klein rondje Europa, via Rijn, Rijn-Donaukanaal en Donau naar de Zwarte zee, langs de kusten en met wat kleine oversteken naar de Franse Zuidkusten via de Rhône en de Franse Kanalen terug naar Nederland.

En dan de prijs. Voor zo’n kleine boot is de Haber 800C4 niet goedkoop. De kwaliteit en het comfort dat voor die prijs wordt geleverd, is echter zo hoog dat we de verhouding daartussen als gunstig kwalificeren.

Specificaties

Titel
Ideaal voor een rondje Europa
NummerJaargang
072008
Merklogo
MerkType
haber 800C4onbekend
Testomstandigheden
Adriatische Zee, Wind 2/4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Janusz Konkol & Henrik BrylskiYacht Service
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Jachtbemiddeling Heeresloot B.V.onbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
7.937.50
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester2.50
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Overige0.58 / 1.80
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend2.658008.20 / 10.80
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
32.8Grootzeil, rolboomfok, rolgenua
IJPE
7.193.848.434.00
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Vetus MitsubishiM2CS11onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
252*5040
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
In de kuip15onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
77440onbekendonbekendonbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

Voor de standaardluxeprijs zijn de volgende extra’s berekend: motor 22 pk (i.p.v. 11 pk), douche, verwarming, heetwatervoorziening, osmosebehandeling en antifouling, stuurautomaat, log, dieptemeter, windset, kaartplotter, zeetoilet (elektrisch), autoradio met cd-speler, koelkast, walaansluiting en acculader, vuilwatertank en transport naar Nederland.

Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 23 maart 2011
Sluiten