Flying Tiger 10

15:47

Conclusie

De Flying Tiger 10 is een bijzondere boot die zijn leven begon op het forum van de obscure Amerikaanse zeilsite sailinganarchy.com. Voor zover wij weten is dat uniek.

Na een dag zeilen hebben we nergens ontdekt dat er beknibbeld is op de kwaliteit van bouw en uitrusting. De enige kostenbesparende beslissing die Robert Perry ons inziens niet had moeten maken, is de toepassing van draad als verstaging in combinatie met de koolstof mast. De paar duizend euro die de boot meer kost met het veel hoogwaardiger rod, zouden de eigenschappen van de koolstof mast ten goede komen.

Een boeienracer van deze afmeting voor zestigduizend euro kwamen wij nog niet eerder tegen. Als je nagaat dat de boot voor dat geld geleverd wordt met zeilen en koolstof mast, romp en giek, dan vraag je je af waarom de rest van het aanbod op de botenmarkt zo veel kost. Mocht u besluiten tot aankoop van deze eenheidsklasseracer, houdt er dan rekening mee dat u in Nederland niet in een eenheidsklasse rond de tonnen kunt, maar in handicapklassen moet uitkomen. U zult dan net zo snel moeten varen als boten die gemakkelijk tien voet langer zijn.

Specificaties

Titel
Voor weekend warriors
NummerJaargang
2009
Merklogo
MerkType
Flying Tiger 10onbekend
Testomstandigheden
IJmeer, Wind 2
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Robert PerryHangshen Yacht
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Bredabest bvonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
9.969.24
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester2.78
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel2.32
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend1.985870onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
60.8Neil Pryde Sails
IJPE
11.793.6912.244.54
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Buitenboordmotor mogelijkonbekendonbekendonbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
onbekendonbekendonbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekendonbekendonbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
59900Vaarklaar65272onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij is een aantal extra’s gerekend die een andere importeur bij de prijs in rekent. Gezien de sportieve aard van de flying tiger 10 gaat de klassieke berekening niet op. We pasten hem aan het beoogde gebruik aan.

De flying tiger is standaard uitgerust met een set zeilen van neil Pryde Sails, koolstof rondhouten van CSt Composites, Harken lieren, lierhendels en blokken, Spinlock valstoppers, helmstokverlenger, led-verlichting voor het interieur en led-boeglichten.

Bij de standaardluxeprijs zijn gerekend: gelaccu en accudoos, log, dieptemeter, windset, 3 klokken, handplotter en buitenboordmotor.

Last modified: 23 maart 2011
Sluiten