Feeling 32

15:22

Conclusie

De Feeling 32 is een ideale boot om ondiepe wateren te bezeilen en droog te vallen. Boten met een ophaalbaar zwaard zijn doorgaans vrij klein. De Feeling 32 is echter een zeewaardig jacht, waarmee u vreemde kusten kunt bezeilen om vervolgens het achterland van rivieren en schorrengebieden te verkennen.

De boot steekt met opgetrokken zwaard vijfenzestig centimeter en kan uitstekend droogvallen op de kielbalk, de twee kimkieltjes, die onderdeel zijn van de ijzeren grondplaat, en de twee roeren. Een bijkomend voordeel is dat u veel eerder over een ‘bar’ bij een riviermonding kunt dan in een boot met een vinkiel.

De boot is mooi afgewerkt en heeft een licht, uitnodigend interieur. De plaats van de tanks, de boiler en de accu – allemaal zware gewichten – is niet ideaal. Jammer dat op de boot waar wij op voeren, de motor gebrekkig was ingebouwd. Maar daar is wel wat aan te doen.

De Feeling 32 hoort niet tot de goedkoopste boten in deze lengte. De prijs ligt in de buurt van de Catalina 320, de nieuwe Sunbeam 30 en de Winner 9.50. Voor wie zich aangesproken voelt door de extra mogelijkheden van de kiel-midzwaardconstructie, zal de prijs waarschijnlijk niet onoverkomelijk zijn.

Specificaties

Titel
Oversteken en droogvallen
NummerJaargang
onbekend2009
Merklogo
MerkType
Feeling 32onbekend
Testomstandigheden
Feeling 32
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Michel Joubert & Patrick RoseoGroupe Alliaura Marine
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Noel Watersportonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
9.688.70
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.42
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.65
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
0.65 / 1.904.11 / 4.451265 / 1550onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
51.5Grootzeil, rolgenua
IJPE
11.833.5511.203,67
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo Pentaonbekend18onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
70200onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekend26onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
101150Vaarklaar, vaste kiel139450Hefkiel
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft. Bij de standaardluxeprijs zijn de volgende extra’s berekend: zeilhuik voor grootzeil, gps, marifoon, radio/cd-speler, heteluchtverwarming, landvasten, stootwillen, anker, ankerlijn met kettingvoorloop, log, dieptemeter, windset, koelbox, tweede serviceaccu, ten dele doorgelat grootzeil, lazy jacks, neerhouder, dubbel reefsysteem, beslag voor asymmetrische spinnaker, klapschroef, driekleurentoplicht met ankerlicht, autopilot, stuurwiel, antifouling, verpakking voor transport, export- en transportkosten, kraankosten, vaarklaarmaken en optuigen.

Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak wordt gewonnen, vermelden we geen teakpoducten bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s.

Last modified: 23 maart 2011
Sluiten