Damarin Grand Coast 640

07:41

Conclusie

De Grand Coast 640 oogt op het eerste gezicht fraai klassiek en is met het gaffeltuig ongetwijfeld een markante verschijning op het water. De tufnolblokken en schootlieren lijken ons wat te eenvoudig voor de elegantie die het moderne sloepwezen wil uitstralen. De verbinding van de opbouw met het dek doet ook wat knullig aan. De kuip is ruim en biedt op een zonnige dag veel zeilcomfort, maar in de huidige uitvoering moet elke nacht de dektent erop. De kajuit is klein; je kunt niet alles hebben op een boot van ruim zes meter. De kajuit biedt een ruime slaapplaats voor twee volwassenen en met wat improvisatie zou er nog wel iemand bij kunnen. De boot wordt volgens het CE-keur geschikt geacht voor categorie C, kustwateren. Echter, gezien het gevaar van vollopen van de grote kuip, zouden wij met de boot in deze uitvoering gezellig op de binnenwater blijven varen. Daar komt de kwaliteit als motorboot ook beter tot zijn recht. Om met deze boot veilig in kustwateren te zeilen zou de boot op zijn minst onzinkbaar gemaakt moeten worden. De zeilkwaliteiten kunnen wij hooguit als matig omschrijven en we vragen ons af of de Damarin Grand Coast 640 in staat zal zijn, eenmaal bezet op lagerwal, zich van een Noordzeestrand vrij te kruisen. Natuurlijk beschikt hij in dat geval nog wel over een flinke motor.

Tenslotte de prijs. In dit segment van de markt heeft de boot weinig concurrentie, dus is vergelijking moeilijk. De boot heeft een mooie, fraai lopende tweecilinder binnenboordmotor, maar voor die prijs hadden we vooral van de kwaliteit van beslag en afwerking meer verwacht.

Specificaties

Titel
Damarin Grand Coast 640
NummerJaargang
112002
Merklogo
MerkType
onbekendonbekend
Testomstandigheden
Reeuwijkse Plassen, Wind Vlagerig 2/4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Damarin SloepenbouwDamarin Sloepenbouw
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Damarin Sloepenbouwonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
6.055.60
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester2.40
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend0.65
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend1.3400onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
20Grootzeil, fok
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Vetus2cil.11onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
onbekendonbekendonbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekend2onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
3700046835onbekendonbekend
Specificatietoelichting

De Standaard-luxeprijs dient voor prijsvergelijking. In deze prijs zijn alle extra’s berekend die sommige importeurs in hun standaardpakket aanbieden. Doorgaans zult u dus goedkoper uit zijn dan in de standaard-luxeprijs berekend. In dit geval voegden we toe: teakhouten kajuitbetimmering, teakhouten kuiprand, zeilen in ecru, zitkussens in kajuit, vulstuk voor slaapplaats, luxe leeftent, extra isolatie motorkist, uitgebreid motorpaneel, elektrische lenspomp, navigatieverlichting + elektriciteitspaneel, extra 55 amp. accu, kompas, zwemtrap, antifouling, vlag + stok, kabelaring, kleur antislip op voordek, 2-pits kooktoestel en een Bruce anker.

Last modified: 14 maart 2011
Sluiten