CR 371

11:24

Conclusie

Wat tien jaar geleden een leuk schip was, blijkt nog steeds een aantrekkelijke zeiler. Er zal zeker een groep actieve watersporters zijn die zich aangetrokken voelt tot de klassieke Scandinavische lijnen van deze boot. Het gedrag onder zeil is opmerkelijk vriendelijk als je het vergelijkt met modernere schepen.

De CR-371 is behoorlijk snel en uitstekend in de hand te houden. De zeilprestaties zouden nog kunnen winnen als het ontwerp wat gemoderniseerd wordt en de waterlijn verlengd door de boeg wat rechter te trekken. Maar ja, dat is een kwestie van ontwerp en een nieuwe mal. De constructie maakt, voor zover we dat kunnen nagaan zonder de boot open te moeten slijpen, een goede indruk en de afwerking is ronduit uitstekend. De boot wordt in de standaarduitvoering opvallend compleet geleverd. Met onder meer zeilen, rolreefinrichting voor de genua, zeilhuik, een buiskap, een windscherm, een klapschroef, koelkast, boiler, verwarming. Het is meer dan een fabrieksschip voor een klant die zoveel mogelijk meters voor zijn geld wil. In dat licht valt de prijs van de CR 371 mee.

Specificaties

Titel
CR 371
NummerJaargang
012002
Merklogo
MerkType
CR 371onbekend
Testomstandigheden
Oosterschelde, Wind ZW3/4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Carl BeyerCR Yachts Orust AB
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
CR Yachts Beneluxonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
11.55onbekend
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.24
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.75
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend62450onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
59Grootzeil, fok
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmar3GMonbekendonbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
8018080
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekend24onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
179230onbekend192338onbekend
Specificatietoelichting

De Standaard-luxeprijs dient voor prijsvergelijking. In deze prijs zijn alle extra’s berekend die sommige importeurs in hun standaardpakket aanbieden. Doorgaans zult u dus goedkoper uit zijn dan in de standaard-luxeprijs berekend. In dit berekenden we extra o.m. de afleveringskosten, transportkosten naar Nederland, kompas, dieptemeter en log, buitenboordmotor, kooktoestel, chemisch toilet, accu, fokroller, maststrijkinstallatie, zeerailing, extra loodballast, antifouling, vallen bedienbaar uit kuip, stootwillen, landvasten, anker, brandblusser.

Last modified: 14 maart 2011
Sluiten