Bestewind 50

12:16

Conclusie

De Bestewind 50 is een boot voor lange afstanden en semi-permanent verblijf aan boord. Niet alleen de hoge veiligheidscriteria waaraan het ontwerp voldoet spreekt ons erg aan. Vooral ook de perfecte scheiding aan boord tussen een ‘vaargedeelte’ in het stuurhuis en de kuip en een woongedeelte onderdeks is naar ons inziens voortreffelijk.

Het is geen wedstrijdboot, maar een gestage en niet te trage mijltjesvreter. De boot moet wat wind hebben, maar dat is in dit concept geen verkeerde keuze. Voor heel licht weer zouden wij speciale zeilen meenemen, een code 0 voor koersen boven halve wind en een gennaker voor ruimere koersen.

Het is altijd moeilijk om een boot ‘nul’ van een productielijn te beoordelen. In principe deugt het aan boord van de Bestewind 50 allemaal wel – op enkele details na – maar het is allemaal nog een tikkeltje minder van kwaliteit dan we gewend zijn op de aluminium jachten van het moederbedrijf. Maar ja, die zijn ook veertig tot vijftig procent duurder.

Als u zoekt naar een echte vertrekkersboot, die ontworpen is voor lange afstanden en permanent verblijf aan boord, dan is de Bestewind 50 in zijn lengte een betaalbare optie.

Specificaties

Titel
Vertrekkersboot bij uitstek
NummerJaargang
onbekend2009
Merklogo
MerkType
Bestewind 50onbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind 3/4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Gerard Dijkstra & PartnersBestewind B.V.
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
onbekendonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
14.9613.72
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester4.40
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend2.15
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.80 / 2.6017.005600onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
121.6onbekend
IJPE
17.805.2517.436.03
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmaronbekend75onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
55069060
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
2368
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
580000Vaarklaar747500onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft. Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak wordt gewonnen, vermelden we bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten. Bij de standaardluxeprijs zijn de volgende extra’s opgenomen: vaste boegschroef, Leisurefurl grootzeilreefinrichting, elektrische genua rolreefinrichting, grootzeil, rolgenua met UV-bescherming, twee elektrische genualieren, Mastervolt Whispergenerator 4, 3,5 kW, gps-plotter, radar, tridata, wind, VHF, radio/cd-speler, vrieskist, magnetron, elektrisch toilet, verwarming, muggenhorren, antifouling, gori klapschroef, watermaker, autopilot, wasmachine.

Last modified: 12 mei 2011
Sluiten