Bavaria 36 (2011)

10:03

Conclusie

Er wordt op internet - ook op onze eigen site - nogal eens wat geschamperd over de kwaliteit van kaskrakers als Bavaria. Natuurlijk, alle kwaliteit heeft zijn prijs. Deze Bavaria 36 doet echter zeker niet onder voor producten van andere botenfabrieken. De constructie van de boot is op zijn minst gelijkwaardig, zo niet superieur aan die van seriegebouwde producten van andere botenfabrieken.

Op de afwerking is weinig aan te merken. De zeilkwaliteiten bij licht weer zijn redelijk, maar toch denken we dat de aandewindse prestaties van de boot zullen verbeteren als er wat meer zeil op wordt gezet. Op ruimere koersen compenseert een gennaker het gebrek aan zeiloppervlak voldoende.

De boot wordt geleverd voor iets minder dan een ton, maar dan ontbreken nog heel wat essentiële onderdelen, zoals een anker en een ankerlier. Soms vragen we ons af wanneer de eerste botenbouwer een zeiljacht aanbiedt met de mast en motor als optie. Andere grote merken zijn de slag aangegaan en hebben hun prijzen bijgesteld. Maar wie zich verdiept in wat er voor die prijs geboden wordt, zoals wij dat doen met de berekening van onze standaardluxeprijs, zal tot de conclusie komen dat alleen Delphia op dit gebied in de buurt blijf.

Specificaties

Titel
Gelijkwaardig, zo niet superieur
NummerJaargang
012011
Merklogo
MerkType
Bavaria 36onbekend
Testomstandigheden
Mallorca, Wind 2/3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Farr Yachts DesignBavaria Yachtbau
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Van den Bosch Yachting, Holland Sailingonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
10.909.90
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.67
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.95
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.637.0202416.95
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
69Elvstrom, grootzeil en zelfkerende fok
IJPE
14.103.7313.805.10
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaD1-20onbekendonbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
150210onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
124onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
97461Vaarklaar142500+46%
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s be- rekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen mis- baar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft. Bij de standaardluxeprijs zijn de volgende extra’s berekend: twee middenbolders, buiskap, bimini, vaste giekneerhouder, mastrolsysteem voor het grootzeil, 45 A acculader, magnetron, boiler (20 l.) en Raymarine tridata. Verder zijn toegevoegd: een kunstleren bekleding, elektrische ankerlier, an- ker, 50 meter ankerketting, VHF-bekabeling en antenne, VHF (stelpost), boegschroef, autopilot, kaartplotter, gps, een douche in de natte cel, elektronische windmeter, iroko dekbekleding met houten voetrail, railingpoorten aan beide zijden, een kajuitluik van perspex, drieblads klapschroef, gennakeruitrusting inclusief twee lieren en spiboom, kuiptafel, en heteluchtverwarming.

Last modified: 6 mei 2011
Sluiten