Bavaria 32 Cruiser

09:58

Conclusie

De Bavaria 32 Cruiser is in alles een waardige opvolger van de Bavaria 30. De boot zeilt beter, lijkt beter geconstrueerd, is beduidend ruimer, heeft een modernere materiaalkeuze onderdeks, meer luxe en is mooier afgewerkt. Er wordt heel veel geouwehoerd over Bavaria’s. Vergeef me het woordgebruik, maar de woordkeuze is bewust. Mocht er veel op te merken zijn over de kwaliteit van oudere series, de meeste types zijn altijd waar voor het geld geweest. En bij de series van de laatste jaren concluderen we een kwaliteitstoename die niet resulteert in een hogere prijs. Hoe je het ook wendt of keert, dat is heel knap.

De ‘prijs vanaf’ is met 64.000 euro opmerkelijk laag. Rekening houdend met de inflatie en de grootte van het jacht is de prijs in feite nog lager dan die indertijd voor de Bavaria 30 werd gevraagd. Het is overigens niet zo dat de boot daarvoor erg compleet wordt geleverd. Weliswaar behoren opvallend veel kleinigheden, zoals een Windex, brandblussers, koelkast met compressor en een vuurdeken, tot de standaard inventaris, maar ook heel veel zaken niet, die op vele andere jachten wel standaard worden geleverd. We denken daarbij aan een elektrische ankerlier, anker en ketting, 220V stopcontacten, een slingerpaal, hekstoeltjes, een acculader, middenbolders, een douche-inrichting, een grootzeilhuik, zwaardere lieren, twee snelheids vallieren, enzovoort.

Dat neemt overigens niet weg dat de boot met alle extra’s die andere leveranciers standaard leveren nog steeds beter is geprijsd dan de concurrentie.

Specificaties

Titel
Bavaria doet het weer
NummerJaargang
0252010
Merklogo
MerkType
Bavaria 32 Cruiseronbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind 5
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Farr Yachts DesignBavaria Yachtbau
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Van den Bosch Yachting, Holland SailingBelgium Boat Service
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
9.758.85
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.42
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.95
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.505.2130014.80
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
50Grootzeil, genua
IJPE
12.343.5011.774.08
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaD1-20onbekendSaildrive
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
150150onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1246
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
64000Vaarklaar95425+49%
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsbereke- ning aangeeft.

In deze standaardluxeprijs zijn de volgende voorzieningen extra berekend: het Holiday-pakket – met 4 aluminium bolders met 2 midscheepse verhaalklampen, buiskap, bimini, rodkicker (gasveer), acculader 45A, douche-inrichting, warmwaterboiler, Raymarine Tridata ST70+, Ray- marine ST60+ (wind/log/dieptemeter) –, het ankerpakket – met een elektrische ankerlier, ploegschaaranker en 50 meter ankerketting (ø 8 mm) –, het navigatiepakket – met marifoon- voorbereiding, Raymarine SPX10 autopilot, Raymarine C90W kaartplotter met gps –, tuigen, gasfles, vlag, stootwillen, landvasten, epoxyprimer op het onderwaterschip, antifouling, door- gelat grootzeil met lazyjacks, extra vallier, Easy Drop System (met rits), grootzeilhuik, marifoon Ray 55E, stereo radio/cd-speler met luidsprekers, extra serviceaccu, Webasto heteluchtverwar- ming, driekleurentoplicht, rvs slingerpaal en relingpoorten, een opleveringskeuring en trans- port naar Nederland. Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak wordt gewonnen, vermelden we geen teakproducten bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s.

Last modified: 20 april 2011
Sluiten