Arcona 435

10:15

Conclusie

Zeilen met de Arcona 435 is heerlijk. De boot is met weinig moeite te bedienen, alle beslag zit op de juiste plaats en je grijpt nooit mis voor houvast. De  zeilbeleving is, mede door het lage vrijboord, optimaal. De boot reageert buitengewoon voorspelbaar en daadkrachtig. Niet nerveus of te direct, maar zeker
en doelmatig. Het interieur is in vergelijking met de oude modellen duidelijk aangepakt, maar nog steeds herkenbaar. Je zou het gedateerd kunnen noemen, wij noemen het tijdloos, praktisch en stijlvol. Aandachtspunt is de afvoer van de gasbun, maar dat is eenvoudig te verhelpen. Het slechte zicht op de meters is een minpunt. Benedendeks zijn de gewichten op de juiste plaats neergezet en achter de panelen is de constructie meer dan dik in orde voor een stijf eindresultaat. Door het geringe totaalgewicht en het strakke rompontwerp heeft de boot een hoge snelheidspotentie, zowel rond de boeien als op langere offshore wedstrijden. Tegelijkertijd leent de boot zich uitstekend om met het gezin of vrienden op pad te gaan, zonder te hoeven kamperen én zonder angst om voorbij gevaren te worden. Een waar toerwedstrijdjacht, zonder compromissen. Dat aan deze eersteklas Scandinavische kwaliteit ook een eersteklas prijs verbonden is, verbaast ons niet. Kwaliteit heeft nu eenmaal een prijs.

Specificaties

Titel
Een jacht van stand
NummerJaargang
72019
Merklogo
MerkType
Arcona435
Testomstandigheden
8-13 knp/3-4 Bft
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Stefan QvibergArcona Yachts
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Nordic MarineNordic Marine
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
onbekend12,20
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Vinylester3,98
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel2,30
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend8,9340020,77
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
114onbekend
IJPE
17,85,0417,206
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmar4JH45C45onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
18030070
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1367
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
1,951,85
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
435.553incl. 21% btw478.842+10%
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend die wij (nagenoeg) onmisbaar achten of waarvan wij zeer waarschijnlijk achten dat de koper deze zal aanschaffen. De Arcona 435 is standaard zeer compleet uitgerust met onder andere rekarme vallen, boiler en drieblads Flexofold klapschroef. In de standaardluxeprijs zijn berekend: lazyjacks, rolfokhoes, Eberspächer D5 kachel, basispakket B&G instrumenten, acculader, driekleurenlicht/ankerlicht led, behandeling onderwaterschip met epoxy en antifouling, tewaterlating, tuigtrim, transportklaar maken en een stelpost van circa 17.000 euro voor zeilen.

Last modified: 16 augustus 2019
Sluiten