Allures 45

22:00

Conclusie

We hebben in Nederland met Hutting, Contest, K&M, en Atlantic natuurlijk ook werven die zich op de vertrekkersmarkt richten, maar dan hebben we het over een geheel andere prijsklasse. Ik blijf roepen dat je de wereld rond kunt met elk stevig jacht. Maar om een niet te gek geprijsd seriejacht te vinden dat geheel voor vertrekkers is ontworpen, moet u naar Frankrijk. Allures of, beter gezegd, de Groupe Grand Large Yachting doet het op die markt goed met het aanbod van de op lange reizen gespecialiseerde midzwaard-Allures, de Garcia’s voor de echt kapitaalkrachtigen en de Outremers voor hen die een snelle, zeewaardige meerromper willen.

De Allures 45 is ons inziens een uitstekend geconstrueerd jacht dat direct te herkennen is als een goede boot voor lange reizen. Het midzwaardconcept heeft het voordeel dat u dicht onder de kust kunt komen, droog kunt vallen en varend achterland kunt verkennen. Het nadeel is en blijft het beperkte zeildragend vermogen dat dit type jacht kenmerkt. Voor licht weer kunnen we extra lichtweerzeilen, bijvoorbeeld een gennaker, aanbevelen. Specialisatie, in dit geval op lange reizen, is een kwestie van voortschrijdend inzicht. Vanuit dat licht gezien is de Allures 45 een jacht waarin de nieuwste ervaringen zijn verwerkt.

Specificaties

Titel
Nieuw concept op oude leest
NummerJaargang
032011
Merklogo
MerkType
Allures 45onbekend
Testomstandigheden
Het Kanaal, Wind 5/6
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
RacoupeauAllures Yachting
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Rossinanteonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
13.9812.34
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend4.43
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Midzwaard1.05 / 3.00
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend11.84400onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
100Fok, stagzeil en rolgenua
IJPE
17.335.0316.675.47
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
onbekendonbekend75onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
550550onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
126onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
355188Vaarklaar436000+23%
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. u zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft. In deze standaardluxeprijs zijn extra berekend: drieblads jprob klapschroef, vaste kuiptafel met flessenberging, verduisteringsgordijnen, ledverlichting interieur, rompisolatie, heteluchtverwarming, boegschroef, 2 extra accu’s met een lader, navstation sunview color, c-map en gps, stuurautomaat, combimeter log/diepte/ snelheid/wind, vHf, radar, radio/cd-speler, doorgelat grootzeil met kogellagers, lazyjacks, vaste giekneerhouder, buiskap, bimini, afleveringskosten en een pm-post voor transport naar nederland van € 4.000.

Last modified: 12 mei 2011
Sluiten