Actueel

Zware crash J-klassers

14:06

J-klassers Svea en Topaz zijn tijdens de Superyacht Challenge Antigua in aanvaring gekomen bij een bakboord-stuurboord-situatie. Er zijn enkele lichtgewonden. De schade aan het aangevaren jacht is groot, maar beide schepen konden op eigen kracht de haven bereiken.

https://www.facebook.com/sailorgirlHQ/videos/550821412212115/

Meters de lucht in

Anderhalve minuut voor de start van de eerste wedstrijd van de Superyacht Challenge Antigua, ging het mis. De bijna 45 meter lange en 182 ton zware Svea voer met hoge snelheid de kuip van de over bakboord varende Topaz binnen. De spitse boeg schoof meters ver over het achterschip van Topaz. Svea kwam daarbij een flink stuk uit het water, voordat de boeg weer via de spiegel van Topaz het water in gleed. Ten minste één persoon raakte te water. Volgens het korte bericht van de wedstrijdorganisatie raakten er twee mensen lichtgewond.

Bemanning in gevaar

Op Velsheda, het jacht dat parallel voer aan Svea op het moment van de crash (en van waar ook de video werd opgenomen), werden de tientallen bemanningsleden direct benedendeks gestuurd om veilig te zijn voor eventuele gevolgschade als de ruim 50 meter lange mast van een van de beschadigde jachten naar beneden zou komen.

Beide jachten hebben hun deelname gestaakt.

Tags: , , , , Last modified: 13 maart 2020
Sluiten