Actueel

Zó volg je de Vendée Globe!

19:45

De Vendée Globe barst op zondag 8 november om 13:02 uur los. 33 deelnemers, van wie het voor 18 zeilers de eerste keer is, gaan dan aan hun grote en spannende avontuur beginnen. Ze varen langs de Afrikaanse kust, passeren Antarctica, gaan noordwaarts langs Zuid-Amerika en keren weer terug naar het startpunt. Tijdens dat parcours hebben ze ook Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn gerond. Nog eventjes en dan gooien de solozeilers de trossen los vanaf Les Sables-d’Olonne. Dat moment kun je live op je scherm volgen.

Cartography

De organisatoren van de Vendée Globe hebben eerder al bekendgemaakt dat de start van het evenement zal plaatsvinden zonder de aanwezigheid van publiek. Dit vanwege het coronavirus. Toch hoeven we niks te missen van de start van de titanenstrijd, want die zal live worden verslaan en te zien zijn via de officiële website en/of de mobiele app (iOs en Android). Tevens zullen tientallen tv-kanalen live-feed van het evenement uitzenden, waaronder France Télévision, LCI en TV Vendée.

Zodra de 33 schippers zijn vertrokken, kun je via de cartography van de Vendée Globe de voortgang van de vloot volgen. Deze zal elke zes minuten worden bijgewerkt. Om ervoor te zorgen dat je verder niets mist, kun je alle sociale netwerken van de wedstrijd volgen. Bijvoorbeeld het YouTube-kanaal, met al bijna 25.000 abonnees, Vendée Globe TV. Klik hier voor de Facebook-, Instagram-, en Twitterpagina.

Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken.

Zeilen doet verslag

Klaas Wiersma zal ons elke week bijpraten over de vorderingen in de race. Wat hebben de deelnemers gedaan, hoe zijn de omstandigheden en wat staat het veld nog te wachten. En altijd belangrijk: wat doet het weer? Klaas geeft je alle in’s en out’s, dus houd onze social mediakanalen in de gaten.

Zie ook: Facebookposts van Vendée Globe-schippers

Omslagfoto: Jean-Marie Liot

Tags: , , Last modified: 24 november 2020
Sluiten