Actueel

Zeilen op de wateren rond Noord-Holland

13:50

Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert ook dit jaar weer haar zeilevenement. Voor de 22ste keer gaat de YSY Ronde om Noord-Holland op 22 juni van start. Aanstaande vrijdag vertrekken bijna 120 schepen uit Muiden en zeilen vanaf het Markermeer en IJsselmeer via Kornwerd het Wad op. De laatste etappe voert de vloot via de Noordzee naar IJmuiden.

Zeilend Nederland is in de ban van de Volvo Ocean Race die 24 juni zal eindigen in Scheveningen. Aan de vooravond van dit evenement zeilen er eerst ruim honderd boten over de Noordzee waar een aantal uur later de Volvo Ocean Race-teams varen. IJmuiden is de eindbestemming van de YSY Ronde om Noord-Holland. In de vroege ochtend van 23 juni zullen de deelnemers in Seaport Marina IJmuiden aankomen.

Toertocht

De YSY Ronde om Noord-Holland is een toertocht met wedstrijdelementen op de wateren rond Noord-Holland heen. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting YSY Ronde om Noord-Holland samen met de YSY en met de steun van sponsoren en vele vrijwilligers.

Klik hier voor meer informatie.

Last modified: 20 juni 2018
Sluiten