Actueel

Open dagen en een Vlootdag: Dit kun je dit weekend doen!

18:45

Geen mogelijkheden om dit weekend het water op te gaan? Geen zorgen, er is genoeg leuks te doen op de wal! Je kunt op verschillende werven ontdekken hoe boten worden gebouwd, je kunt Italiaans borrelen, oude schepen bekijken en zelfs nog het water op in Friesland. Genoeg te doen dus!

Open dagen: KMY & Contest

(c) Contest Yachts

Voor iedereen die wel eens een kijkje achter de schermen heeft willen nemen, is zaterdag 13 april de ideale dag. In Makkum kun je langs KM Yachtbuilders. Een werf bekend van degelijke aluminium jachten. Ze hebben meer dan 20 boten beschikbaar voor bezichtiging, waaronder veel van het type Bestevaer. Ook liggen er drie boten in aanbouw, de Bestevaer 45 Lene, de Bestevaer 72 Symbiose en de Polar Expeditie jacht 78 Nanuq. Je bent welkom tussen 12.00 en 16.00 uur en de toegang is gratis. Meer info vind je HIER.

Aan de overkant van het IJsselmeer, in Medemblik kun je een kijkje nemen bij Contest Yachts. Ook daar liggen een hoop schepen op je te wachten. Directeur Arjen Conijn: Met onze Open Dag willen we ervaren watersporters informeren en inspireren. We laten onze gasten niet alleen zien hoe onze schepen worden ontworpen en gebouwd, we willen beoekers ook graag inspireren om meer uit hun passie voor Zeilen en het varen met motorboten te halen. We zijn een familiebedrijf met drie generaties achter het merk. We houden er dus van om on onze kennis en ervaring met onze klanten te delen.” Je kunt je ook aanmelden voor een tour. Daarvoor moet je je wel opgegeven. Dat kan allemaal HIER.

Vlootdag en Vaar Doe Dag

Naast de open dag bij KM Yachtbuilders is er in Friesland nog meer te doen. Op zaterdag 13 april wordt in Harlingen de start van het zeilseizoen van de bruine vloot ingeluid. Er hangt de hele dag een nautische sfeer rond de oude havens. Er is van alles te doen en te beleven:van live muziek tot een markt, van workshops tot attracties. In de Zuiderhaven liggen Klippers, Schoeners en Tjalken en die kun je ook bezoeken en misschien zelfs een stukje meevaren. Meer info vind je HIER.

(c) Terherne Haven

In het Kameleondorp Terherne kun je je laten inspireren door de Friesche watersport tijdens de Vaar-Doe-Dag. Gratis kun je kennismaken met het varen in deze regio. Je kunt je gratis aanmelden voor de Vaar-Doe-Dag door een e-mail te sturen naar info@popeye.nl met daarin uw voor- en achternaam en het aantal personen. Deelname is dus gratis, maar de plaatsen zijn beperkt.

Fijn weekend!

Omslagfoto: KMY Makkum

Tags: , , , , , , , , , Last modified: 22 april 2021
Sluiten