Actueel

Video: Brugdek in Maassluis stort omlaag

08:36

Het brugdek van de Lijndraaiersbrug, in het centrum van Maassluis (ZH) bij de P.C. Hooftlaan, klapte zaterdagmiddag 16 mei rond 16:00 uur met grote vaart naar beneden. De brugwachter liet de brug zakken nadat vaarverkeer was gepasseerd. Bij deze handeling brak een cilinder af en daardoor kwam het zware brugdek naar beneden. Gelukkig is iedereen met de schrik vrijgekomen.

Wat de reden voor het defect wass, is vooralsnog niet bekend en daar wordt vanaf maandag 18 mei onderzoek naar gedaan. De brug die over het Noordvliet loopt, is voorlopig afgesloten voor autoverkeer. De verwachting is dat de Lijndraaiersbrug misschien wel enkele weken niet kan worden gebruikt vanwege reparatiewerkzaamheden.

Onderhoudswerkzaamheden

In 2017 werd de brug gemotoriseerd om ervoor te zorgen dat het recreatieve vaarverkeer uit omliggende gemeentes, als Vlaardingen en Midden-Delfland, uiteindelijk via de Monstersche Sluis ook in de haven van Maassluis kan komen. In oktober 2019 zijn er nog uitgebreide onderhoudswerkzaamheden aan de brug verricht.

Omslagfoto: Steven Lek/CC BY-SA 4.0

Tags: , , , , , , Last modified: 18 mei 2020
Sluiten