Actueel

Betrokken schippers dodelijk ongeluk rondom Volvo Ocean Race-festiviteit mogelijk vervolgd

15:00

De twee schippers die betrokken waren bij een dodelijk ongeluk, dat plaatsvond in juni 2018 tijdens festiviteiten rondom de Volvo Ocean Race, worden beiden mogelijk vervolgd. Bij de aanvaring kwam een  56-jarige man uit Drenthe om het leven en drie anderen raakten gewond. Het Openbaar Ministerie verwijt de schippers dat zij schuld hebben aan het veroorzaken van de aanvaring en de gevolgen daarvan, zwaar lichamelijk letsel door schuld, dan wel dood door schuld.

Op donderdag 28 juni 2018 ging het helemaal mis in de eerste binnenhaven in Scheveningen. Volgens een ooggetuige voer een motorboot over een rib heen. Op de rib waren acht mensen aanwezig, zeven opvarenden en één schipper, en op de motorboot drie. Destijds was niet zeker hoeveel mensen er aan boord waren, dus daarom werd een grootse zoektocht op touw gezet. De boot waarop de persoon was die is overleden door het ongeval, was verhuurd aan de organisatie van de Volvo Ocean Race. Deze was vervolgens weer verder verhuurd.

Rechter-commisaris

De verdachten hebben aanvullende onderzoekswensen ingediend die nu worden uitgevoerd bij de rechter-commisaris van de rechtbank in Den Haag. Als dit is afgerond, zal het Openbaar Ministerie definitief beslissen of de zaak wel of niet voor de rechter wordt gebracht.

Lees ook: Overboord geslagen zeiler gered door smartwatch

Omslagfoto: Apdency/CC BY-SA 1.0

Tags: , , , , , , Last modified: 6 januari 2020
Sluiten