Actueel

Luistertip: Podcast met Whitbread-schipper Tracy Edwards

18:30

De meesten van ons brengen momenteel meer tijd thuis door, dan voor de coronacrisis uitbrak. Helaas gaat het net als eerder dit jaar gaat weer de verkeerde kant op met het virus. Een paar maanden geleden hebben we al een aantal artikelen gepubliceerd waarin we tips gaven over #thuiszeilen. De (Engelstalige) podcast met Whitbread Round the World Race-schipper Tracy Edwards kan zeker aan dat rijtje worden toegevoegd. In 55 minuten vertelt de vrouwelijke schipper interessante informatie over haar indrukwekkende verdiensten binnen de zeilsport.

Edwards was de jonge schipper van het racejacht dat meedeed aan de maandenlange Whitbread Round the World-zeilrace in 1989. De crew bestond uitsluitend uit dames en destijds shockeerde dat de zeilwereld. Eerder werd het verhaal van de vrouwen al heel mooi verteld in de documentaire Maiden. Deze kun je bekijken op onder andere Netflix.

Tracy Edwards. (c) TMF95/CC BY-SA 4.0

Dappere vrouw

In de postcasts van The Game Changers worden in de reeks Fearless women in sport vrouwen die voor een verandering binnen de sport hebben gezorgd aan de tand gevoeld. Zo ook Edwards. Ze vertelt onder andere dat ze enorm zeeziek was toen ze net begon met zeilen, ze geen makkelijk tiener was, waarom het lastig was om sponsors te vinden, over feminisme, de fantastische sfeer aan boord en over de verbazing dat de vrouwelijke bemanning in 1990 de Whitbread Round the World Yacht Race levend heeft volbracht…

Beluister hieronder de podcast om te horen wat Edwards nog meer te vertellen heeft:

Omslagfoto: TMF95/CC BY-SA 4.0

Tags: , , , Last modified: 18 oktober 2020
Sluiten