Actueel

NK Regenboog begint morgen

17:30

Regenboog-Oranje

Vanaf morgen gaan de deelnemers in de Regenboogklasse de strijd met elkaar aan tijdens het Nederlands Kampioenschap. Vier dagen lang worden er wedstrijden gezeild op de Grevelingen voor Marina Port Zélande. De wedstrijdorganisatie is in handen van WV Braassemermeer en de Regenboogclub.

Donderdagmiddag om 13.oo staat de eerste wedstrijd gepland. De tweede van die dag vindt zo snel mogelijk plaats na de finish van de eerste race. Voor vrijdag en zaterdag staan er vier wedstrijden geprogrammeerd. Zondag worden er eveneens twee races gevaren.

RegenboogDe Regenboog

De Regenboog heeft een overall lengte van acht meter behoort tot de houten Nationale eenheidsklasse van kieljachten. De klasse is in 1917 ontstaan uit een prijsvraag die is uitgeschreven door de K.V.N.W.V.  Aanvankelijk was het idee dat de houten boten zoveel mogelijk verschillende kleuren moesten hebben maar daarvan is, afgezien van de naam en het zeilteken, niet veel meer over. Dit komt onder andere doordat tegenwoordig andere houtsoorten voor de huid van de romp mogen worden gebruikt, dan in het verleden. De boot beschikt over een steil gepiekt gaffel grootzeil, een genua en een spinnaker. De bemanning bestaat uit drie amateur zeilers.

Last modified: 5 september 2018
Sluiten