Actueel

NK 16m²: Wedstrijdleider redt eigen boot

14:27

Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (K.W.V.L.) organiseerde van donderdag 23 t/m zondag 26 augustus de Nederlandse kampioenschappen 16m². Wedstrijdleider Paul de Groot had voor de gelegenheid zijn eigen wedstrijdboot uitgeleend. Vrijdagmiddag kreeg hij de schrik van zijn leven. Vlak voor zijn neus sloeg zijn boot om en dreigde te zinken…

Doortastend dook Paul de Groot in het water om zijn boot te redden. Gelukkig was de rescue van de KWVL ook snel ter plaatse om de boot leeg te pompen. Martin Binnendijk en Marnix Bos, de mannen aan wie De Groot zijn boot had uitgeleend, hebben overigens de rest van het kampioenschap gewoon uitgezeild. Maar ook het verloop van de wedstrijden verliep anders dan gepland.

Windstoten tot 30 knopen

Donderdag verschenen 41 boten aan de start. Deze werden verdeeld in vier groepen die donderdag en vrijdag tegen elkaar zeilden. Gedurende de twee dagen werden zes wedstrijden gevaren en daaruit werd een Gold en een Silver Fleet gevormd. De deelnemers in de Gold streden zaterdag en zondag om het kampioenschap. Tot en met vrijdag waren de omstandigheden zeer goed. Voldoende wind en mooi weer. Zaterdag dreigde het weer roet in het eten te gooien. ’s Morgens kon slechts één wedstrijd worden gevaren. Om half één kwamen de buien met gevaar voor onweer. De regen joeg over de plas met windstoten tot 30 knopen. De wedstrijden werden afgebroken. Pas na 16.00 uur kon de tweede en laatste wedstrijd van die dag van start gaan.

Om toch het geplande aantal wedstrijden te kunnen varen, werd zondag vroeger gestart zodat er drie races konden worden gezeild. Hierdoor werd het vooraf bepaalde aantal van in totaal elf wedstrijden toch gehaald.

Uitslagen

De klasse-organisatie van de 16m² en de KWVL kijken terug op een zeer geslaagd evenement. De deelnemers waren zeer tevreden en de sfeer was sportief en gemoedelijk.

Al snel werd duidelijk dat vader en dochter Boere uit Reeuwijk de strijd in de Gold Fleet zouden winnen. Zij werden met ruimschoots kampioen met een totaal van 27 punten. De nummer twee volgde met in totaal 51 punten.

Gold
1. Hein Boere en Daphne Boere
2. Hans van Stekelenbog en Bart van de Hondel
3. Ewoud Krens en Anne Krens

Silver
1. Angela Brandsma en Daan Stoel
2. Leo Willemsen en Oscar Willemsen
3. Johan Rijfers en Andrea Rijfers

Last modified: 28 augustus 2018
Sluiten