Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Eerste dag Melges 24 European Championship

16:09

De eerste officiële wedstrijddag op zondag zit er op, waarop organiserende autoriteit Hollandia drie wedstrijden gestart heeft. In het algemene klassement is het de Blu Moon uit Zwitserland die de leiding neemt, op de hielen gezeten door twee Italiaanse teams. In het Corinthian amateurs klassement gaat de favoriet voor dit klassement, het team uit Estland van Tonu Toniste, aan de leiding. Zij worden direct gevolgd door het Nederlandse team Sika/Kesbeke van Ronald Veraar.

Magic Marine Melges 24 European Championship 2013De centrale meldpost geeft voor deze eerste wedstrijddag een waarschuwing af voor windkracht 6, maar uiteindelijk start de eerste wedstrijd in 14 knopen wind, dus perfect voor een eerste wedstrijddag. De eerste wedstrijd wordt gewonnen door de huidige nummer een in de Europese competitie en voorzitter van de internationale klasse, Riccardo Simoneschi. De tweede wedstrijd gaan naar de Italiaanse kampioen, en de laatste wedstrijd wordt gewonnen door de Blu Moon. De toon is gezet, het niveau ligt hoog. Het is de huidige wereldkampioenen Blu Moon, met Flavio Favini aan het roer, die na dag 1 bovendien de leiding neemt in het algemeen klassement.

Nederlanders in de top 10

De beste Nederlander op dit moment is John den Engelsman met zijn team Mr. Henri, met een knappe vijfde plek in het algemeen klassement. Op nummer 10 staat het team Sika/Kesbeke, die tevens tweede staat in het Corinthian (amateur) klassement.

20 jarig bestaan

Na een dag racen, komen de zeilers bij elkaar voor een speciale gelegenheid: de Melges 24 bestaat 20 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd bij Café Brakenboer. Met live muziek, taart, hapjes en drankjes is de kop er af. De in Nederland nog zo jonge klasse, heeft al een veel langere historie in vooral Amerika en Italië en 40% van het veld wordt bezet door professionele teams. Een strikte eenheidsklasse, bleek eerder deze week al bij de strenge meetcontroles.

Het Magic Marine Melges 24 European Championship duurt tot en met donderdag en wordt georganiseerd vanuit het ISC Medemblik door de Nederlandse klasse organisatie van de Melges 24. De wedstrijdorganisatie is in handen KNZ&RV Hollandia.

Live updates van het Magic Marine Melges 24 European Championship 2013:  Facebook and Twitter .
Uitslagen en foto’s: Event Website,
Video’s: Melges 24 YouTube channel.

 

Video: IM24CA

Last modified: 19 augustus 2013
Sluiten