Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zr. Ms. Urania verwelkomt Clippers in Derry-Londonderry

20:36

Het trainingsschip van de Nederlandse Marine Zr. Ms. Urania heeft bij de aankomst van de clipperrace-vloot de Nederlandse boot _MG_5197De Lage Landen verwelkomt met een saluutschot en een tas vol bier. Het vlagvertoon van het Nederlandse zeilschip staat in het teken van de komst van de wedstrijdvloot naar Den Helder begin juli.

Sir Robin

Ook Sir Robin Knox Johnston, de initiator van de Clipper Round the World Race en de eerste zeiler die non-stop solo rond de wereld zeilde, is aan boord van Zr. Ms. Urania voor een welkomstborrel met de burgemeester van Derry-Londonderry, de burgemeester van Den Helder en andere hoogwaardigheidsbekleders.  De Clipper Round the World Race is met 40.000 zeemijlen de langste oceaanrace op dit moment. Na Derry-Londonderry en Den Helder staat alleen de finish in Londen nog op het programma.

Zeilen met Adelborsten

Zeilen-redacteur Willem Plet is aan boord van de  Zr. Ms. Urania en zeilt mee van Derry-Londonderry naar Aberdeen voor een verslag aan het leven op een zeilend marineschip met acht adelborsten. Dit verslag leest u in de augustus-editie van Zeilen.

Last modified: 25 juni 2014
Sluiten