Nieuws

Zinkende zeiler gered op IJsselmeer

Met behulp van zijn laptop heeft een Drentse zeiler afgelopen weekend de hulp van de KNRM ingeroepen. Bij aankomst van de hulpdiensten stond het dek van de zinkende zeilboot al onder water.

16:28

De man was in zijn eentje op weg van Nijkerk naar Lemmer in een Waarschip van ongeveer zes meter. De boot maakte in de eerste instantie weinig water, maar naarmate de reis vorderde en de avond viel, werd de toestand zorgwekkend. De telefoon van de zeiler was door het water onbruikbaar geworden, maar zijn laptop met draadloze verbinding werkte nog wel. Hiermee legde hij contact met een vriend aan de wal, die vervolgens de hulpdiensten informeerde.

Toen de reddingsboten van de KNRM in de buurt waren, trok de zeiler hun aandacht door met het oplichtende scherm van zijn laptop te seinen. De verlichting op zijn boot was inmiddels uitgevallen. De man werd met lichte onderkoelingsverschijnselen van zijn bootje gered. Het Waarschip werd naar de wal gesleept en leeggepompt. Een opengescheurde naad in het houtwerk bleek de boosdoener.

Foto ANP

(MvS)

Last modified: 13 oktober 2010
Sluiten