Nieuws

Zilveren medaille voor Bart Lambriex

10:07

Na een aantal spannende laatste dagen tijdens het WK Optimist 2011 te Napier, Nieuw Zeeland zal Bart Lambriex van de week naar huis vliegen met een schitterende zilveren medaille op zak. Graag had hij tijdens de laatste dag nog een poging gedaan om de kleur van de medaille toch weer in goud te kunnen veranderen, maar helaas, zoals vaak tijdens dit WK, liet de wind het afweten.

Wisselende voorlaatste dag
Nadat Bart na de rustdag het best scoorde t.o.v. de directe concurrenten en de koppositie weer veroverde, volgde een wisselende voorlaatste dag. Voor de start van deze dag had hij een goede uitgangspositie waarin de zeilers om hem heen vooral op moesten passen voor nog meer slechte aftrek wedstrijden en hij zelf nog wel een deukje op kon lopen. Helaas bracht de voorlaatste dag onder Nederlandse omstandigheden, wind, regen en hoge deining, niet veel goeds. De marge die Bart had opgebouwd verdween als sneeuw voor de zon en nu moest ook hij oppassen voor nog meer slechte wedstrijden om grotere schade te voorkomen. Gelukkig herstelde hij zich zeer goed met een eerste plaats in de laatste race van die dag. Hij kon daarmee de tweede plek nog vasthouden en zich nog een redelijke uitgangspositie verschaffen voor de eindoverwinning.

Zilver gewonnen
Helaas bleek de wind voor de laatste dag weer op te zijn. Er werden nog wel startpogingen ondernomen maar uiteindelijk wisten de vloten niet op tijd de eerste bovenboei te bereiken en werden alle wedstrijden gecancelled. Hiermee kwam een einde aan de jacht op de Wereldtitel Optimist 2011. Kimberly Lim uit Singapore gaat naar huis met het goud.

We mogen zeker zeggen dat Bart Lambriex het zilver wint, onder deze moeilijke omstandigheden met veel uitstel en moeilijke windcondities heeft Bart, en het gehele Nederlandse team, een prestatie van wereldformaat neergezet. Philip Meijer wordt uiteindelijk knap 26e en het team neemt ook de topprestatie tijdens het WK Teamzeilen als ervaring mee in de bagage.

Watersportverbond Talentplan
Een zonnige toekomst voor dit team, waarin o.a. Bart zich tijdens het WK Optimist van 2012 nogmaals voor een medaille mag strijden en we de zeilers uiteraard verder zullen zien groeien binnen het Watersportverbond Talentplan. Waarin nu in alle leeftijdscategorieën toonaangevende resultaten worden geboekt. Een mooie inspiratie om door te bouwen aan de “versterkingen” die momenteel doorgevoerd worden. Een mooie stimulans voor jonge zeilers om via het Talentplan naar de absolute top door te kunnen groeien.

Uitslagen en videoverslagen
Officiele website WK Optimist 2011
Videoverslag voorlaatste dag
Einduitslag WK Optimist 2011

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten