Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zilver voor Marit Bouwmeester in Miami

18:13

Laser Radial-zeilster Marit Bouwmeester wint op de laatste dag van de ISAF Wereldbekerwedstrijd in Miami de medal race en eindigt als tweede in het klassement. Bouwmeester gaat na het winnen van de medal race met een goed gevoel naar huis en kijkt uit naar de rest van het seizoen. De ISAF Sailing World Cup Miami is onderdeel van de ISAF World Cup 2013/2014, een serie van vijf World Cups voor de Olympische zeilklassen.

Winst medal race in Miami

Marit Bouwmeester in MiamiMarit Bouwmeester steeg na vier dagen met drie goede races naar de tweede positie in het klassement. Wegens gebrek aan wind is er in de Laser Radial-klasse geen enkele race gevaren op de voorlaatste dag van het evenement. Voor Bouwmeester betekende dit dat ze het gat tussen haar en de Amerikaanse Paige Railey niet kleiner kon maken. De laatste dag won Bouwmeester de medal race maar hiermee kwam ze de Amerikaanse in het klassement niet meer voorbij.

Met een goed gevoel naar huis

Hoewel Bouwmeester op de voorlaatste dag van het evenement nog graag twee wedstrijden had gevaren gaat ze toch met een goed gevoel naar huis. Bouwmeester na afloop van het evenement: “Het was een week met zachte wind en veel wachten. Erg jammer dat we gister niet meer hebben gevaren. Maar ik heb de medal race gewonnen en dat geeft een goed gevoel. Vanaf nu is het klaarstomen voor de rest van het seizoen, daar kijk ik erg naar uit.”

Top 5 Laser Radial OCR Miami

1.            Paige Railey (USA)

2.            Marit Bouwmeester (NED)

3.            Anne-Marie Rindom (DEN)

4.            Claire Merry (BLR)

5.            Tatiana Drozdovskaya (CAN)

Foto: Watersportverbond

Last modified: 5 februari 2014
Sluiten