Nieuws, Zeilen nieuws

6 uur van Loosdrecht

10:37

De 6 uur van Loosdrecht

Zes uur van Loosdrecht

Watersportvereniging DEA te Breukelen organiseert op zaterdagavond 29 juni ‘De 6 uur van Loosdrecht’. Tijdens deze wedstrijd dienen de deelnemers gedurende zes uur zeilend een zo groot mogelijk afstand af te leggen.

De start (om 17.30 uur) en ook de finish is op de derde plas bij Het Witte Huis. Deelname staat open voor kajuitjachten en open boten.
De 6 uur gaat langs boeien die van tevoren zijn opgegeven. De baan bestaat uitsluitend uit rakken van boei tot boei die in het banenschema staan aangegeven. Om het spannend te maken mag ieder rak maar tweemaal worden gezeild. Dit betekent dat er flink gepuzzeld moet worden om de route zo te plannen dat je op tijd bij de finish bent. Wie te laat arriveert kan rekenen op strafpunten of zelfs diskwalificatie. Stoppen, aanleggen, motorgebruik, bemanningswissels of ankeren zijn verboden.

De einduitslag wordt zo snel mogelijk na het beëindigen van de wedstrijd bekend gemaakt in het clubhuis Boei 15 van watersportvereniging Het Witte Huis. Iedere deelnemer ontvangt na inlevering van het wedstrijdformulier een leuke herinnering.

Inschrijven kan online via de website van de DEA: www.wvdea.nl. Bij vragen een email naar 6uur@wvdea.nl.
Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per boot (over te maken op gironummer 2832945 t.n.v. DEA te Breukelen onder vermelding van de bootnaam).

Last modified: 8 mei 2013
Sluiten