Nieuws

Zeilster Bouwmeester pakt zilver

LONDEN - Marit Bouwmeester heeft zich maandag verzekerd van de zilveren medaille in de Laser Radial. De zeilster eindigde als tweede in de medal race.

14:35

LONDEN – Marit Bouwmeester heeft zich maandag verzekerd van de zilveren medaille in de Laser Radial. De zeilster eindigde als tweede in de medal race.

LONDEN – Marit Bouwmeester heeft zich maandag verzekerd van de zilveren medaille in de Laser Radial. De zeilster eindigde als tweede in de medal race.

De Friezin moest in Weymouth het goud aan de Chinese Lijia Xu laten. De Belgische Evi Van Acker legde beslag op de bronzen medaille.

Bouwmeester deelde vooraf de eerste plaats met Xu en begon weifelend aan de allesbeslissende race. In het tweede deel van de race wist ze zich te herstellen.

Ze lag zevende bij het passeren van de eerste boei. Bouwmeester passeerde de tweede boei als derde, maar lag bij het volgende meetpunt weer op de achtste plek.

Constanter

Daarna werkte Bouwmeester zich langzaam op. Vooral aan de wind won ze terrein op de concurrentie. In het tweede deel van de race was ze bovendien constanter.

Ze lag bij de vierde en vijfde boei nog als derde in het water, maar rukte vervolgens op naar de tweede plek die ze niet meer uit handen gaf. Xu bleek niet meer in te halen en Van Acker kwam net tekort om Bouwmeester te bedreigen.

De Ierse Annalise Murphy, die de eerste vier races won, viel net naast het podium. Bouwmeester was bij twee races de beste en bekroonde haar debuut op de Spelen met de tiende medaille voor de Nederlandse equipe.

Lees alles over de Spelen op onze special

© NUsport

Last modified: 6 augustus 2012
Sluiten