Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilmakerijen fuseren in plaats van concurreren

11:50

Twee gerenommeerde Nederlandse zeilmakerijen zijn gefuseerd. Volgens de directies van beide zeilmakerijen past samenwerken en verbeteren beter bij deze tijd dan elkaar beconcurreren. Door de fusie willen zij een krachtige en zeer betrouwbare partner in de watersport laten ontstaan. De fusie resulteert in Zeilmakerij De Vries Maritiem te Lemmer.

Krachten bundelen

Zeilmakerij de Vries MaritiemBeide zeilmakerijen leveren zeilen en canvasonderdelen voor schepen, ieder met zijn eigen specialisme. Zeilmakerij De Vries heeft meer dan anderhalve eeuw ervaring in de jachtzeilen en is de grondlegger van de buiskap. Bij De Vries ligt het accent verder op betrouwbare en duurzame zeilen voor de bruine vloot.

Maritiem Sails richt zich vooral op buiskappen, cabriolettenten en performancezeilen voor cruiser- en wedstrijdjachten. “Er is veel vraag naar onze producten”, weet Bouwe Gert de Vries van Zeilmakerij De Vries. “Als wij onze krachten bundelen, zijn wij niet bezig met het evenaren van elkaars specialiteiten. We kunnen ons nu juist nog meer toeleggen op het verbeteren van de kwaliteit en de service naar de klant. Door samen te werken en kennis te delen, kunnen we meer specialiseren, vernieuwen en groeien. Dit biedt voordelen over het hele productietraject, een nog hogere kwaliteit en concurrerende prijzen.”

Klantgerichtheid

Ondanks de economisch mindere tijden in de watersport hebben beide zeilmakerijen volop werk. ‘Door de fusie kan er vooral in klantgerichtheid en efficiëntie veel voordeel worden behaald”, aldus Van Vulpen. De nieuwe fusiepartners leveren zowel aan particulieren, dealers en jachtverhuurders als aan de bruine vloot. Bovendien kunnen zij, dankzij een fors aandeel in de regionale en nationale markt, enorm concurreren op kwaliteit, assortiment, service, kosten, maatwerk, levertijd en aftersales. Bas van Vulpen: “Door deze fusie ontstaat een enorme synergie waardoor wij de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet zien.”

Last modified: 6 november 2013
Sluiten