Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilers varen voor SOS kinderdorpen

18:38

SOS Kinderdorpen

SOS KinderdorpenOok dit jaar zeilt op 11 augustus een kleine vloot Nederlandse en Franse schepen van Port Napoleon uit voor de kinderen van SOS kinderdorpen Marseille. Een fantastisch zeil- evenement voor alle betrokkenen.

SOS KinderdorpenOok dit jaar zeilt op 11 augustus een kleine vloot Nederlandse en Franse schepen van Port Napoleon uit voor de kinderen van SOS kinderdorpen Marseille. Een fantastisch zeil- evenement voor alle betrokkenen.

Onvergetelijke zeilervaring
Steeds meer Noord- Europeanen vinden een nieuwe thuishaven aan de Middellandse zee in de Nederlandse plezier- en service haven Port Napoleon  (www.port-napoleon. com), met plaatsen op het droge en in het water. Port Napoleon steunt het initiatief van Pauline Verhaak om bewoners van SOS kinderdorpen en hun begeleiders in hun eigen omgeving een onvergetelijke zeilervaring te geven.

Wereldreis
Met haar partner zeilde Pauline op hun Vancouver 36 de wereld rond. Terug in Nederland maakten ze met hun gezin mooie maar natte en frisse watersportvakanties op de Noordzee. Sinds een paar jaar genieten ze in bijna alle seizoenen van de Middellandse zee. Deze zomer liggen ze in de haven van Barcelona met het oog op de voorbereiding van een zeilevenement voor SOS kinderdorp San Feliú de Codines.

Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheids- gebonden, particuliere kinderhulporganisatie. De organisatie zet zich al 60 jaar in voor kinderen die door armoede, ziekte of andere omstandigheden de zorg van hun ouders verliezen. De organisatie heeft de dagelijkse zorg over ruim 75.000 kinderen in 500 kinderdorpen in 132 landen en helpt circa 265.000 kinderen en hun ouders via gezinsversterkende programma’s. (www.kinderdorpen.nl).

Op de banaan
Na de ontvangst en een basis cursus zeiltheorie van schipper Pascale Penven, gaan de zwemvesten aan en de trossen los. De mosselkwekerij, de vissers en de flamingo’s zijn een attractie, de enorme tankers voor Port Saint Louis een machtig decor. En dan is het zeilen hijsen en de zee op. Lunchen gebeurt voor anker in de rustige Golf du Fos, waar veel kinderen het hoogtepunt van de dag beleven op de banaan achter de RIB van Maarten Berings, algemeen directeur van de haven.

Last modified: 17 juli 2012
Sluiten