Nieuws

De Zeilen Trimgids is verschenen!

Haal het maximale uit je boot

13:51

Zeilen trimgids

Op het water ben je constant in de weer met de wind en de zeilen. Of je nu elke vijf minuten de trim optimaliseert of de zeilen één keer zet en het daarna wel gelooft. Altijd gaat het erom de boot in de gegeven omstandigheden te laten doen wat jij wilt. En om je daarbij te helpen hebben we de Zeilen Trimgids, geschreven door Geert Folkertsma, uitgebracht. Dit boek biedt praktische tips over mast- en zeiltrim én brengt de theorie daarachter tot leven. Zo kun je je inzicht vergroten en voortaan snel inspelen op veranderende omstandigheden.

In dit boek lees je alles wat je moet weten om op het water sneller, comfortabeler en veiliger van A naar B te varen. Trimregels zijn te vinden op een trimkaart of heb je door ervaring in je hoofd zitten, maar hier lees je hoe alle krachten de boot in beweging brengen, wat je moet doen en waarom dat zo werkt. Dit alles uitgelegd in klare taal en met mooie en duidelijke illustraties.

Geert Folkertsma is docent robotica aan de Universiteit Twente én gepassioneerd zeiler. Hij legt complexe zaken graag helder uit: aan zijn studenten, voor Klokhuis of in Zeilen magazine. Zijn theoretische kennis over de werking van krachten en aerodynamica kan hij daarom goed overbrengen en tijdens het zeilen zelf in praktijk brengen.

Nieuwsgierig geworden naar de Zeilen Trimgids? Je kunt het boek hier bestellen.

Last modified: 2 november 2022
Sluiten