Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilen organiseert clinic Fotograferen op het Water

23:22

Zeilen organiseert speciaal voor haar lezers een clinic Fotograferen op het Water. Zeilen organiseert speciaal voor haar lezers een clinic Fotograferen op het Water.
Fotograferen op het water is een stuk lastiger dan aan land. Je bewegingsruimte is beperkt, de boot beweegt en als het spectaculair wordt vliegt het water door de lucht. Toch kan iedereen zijn fotografische vaardigheden aanzienlijk verbeteren met een dag instructie en gericht oefenen. En voor je het weet staan je foto’s afgedrukt in Zeilen. Klaas Wiersma, vaste fotograaf van Zeilen, deelt graag zijn kennis.

De clinic
Op de dag zelf gaan we natuurlijk het water op. Sterker, de hele clinic is aan boord van een zeiljacht. Daarnaast is er een snelle rib om te oefenen met fotograferen vanuit een rubberboot. De clinic bestaat uit twee dagdelen en is inclusief koffie, thee en een lunch.

Hoe ziet de dag er uit
Na een kort theoriegedeelte aan de kajuittafel gaan we zeilen. Fotograferen leer je door het te doen. Daarom gaan we vooral veel oefenen. De clinic is praktisch en gericht op een beter eindresultaat.

Tijdens het varen zoeken we specifieke situaties op, zoals een sluispassage, om te oefenen.
De lunch wordt gebruikt om de foto’s van alle deelnemers te bespreken. Iedereen krijgt persoonlijke leerdoelen om zich tijdens het middaggedeelte op te richten.
Tijdens het middagprogramma ligt de nadruk op compositie en het beeldverhaal.

Alle niveau’s
De clinic is voor alle niveau’s. Omdat het aantal deelnemers klein is, krijgt iedereen uitleg die aansluit bij zijn niveau. Voor sommige fotografen is het van belang de camera beter te leren hanteren. Deelnemers die vertrouwd zijn met hun apparatuur kunnen zich richten op compositie, beter belichten of het gebruik van de flitser.

Docent
De Fotoclinic Zeilen wordt gegeven door Klaas Wiersma. Klaas is opgeleid tot tweedegraads docent en werkt als freelance watersportfotograaf.

Datum en tijd
De eerste Fotoclinic Zeilen is op 1 April 2012. Bij voldoende inschrijving worden er meer clinics georganiseerd.
De clinic begint om 9:00 en is om 17:00 afgelopen.

Aanmelden

www.klaaswiersma.nl/fotoclinicZeilen.html

Kosten
199 euro (geheel verzorgde dag, inclusief boothuur)

Locatie
Lelystad

Maximaal 6 deelnemers per clinic.

Meenemen
Eigen camera
Lenzen
Geheugenkaart (leeg)
Batterijen (vol)
Zwemvest (eventueel aan boord)
Warme zeilkleding
Eventueel:
Klimgordel of bootsmansstoeltje voor foto’s vanuit de mast

Adres
Jachthaven Lelystad Haven
Oostvaardersdijk 59A
8244 PB Lelystad
www.lelystadhaven.nl

Gratis parkeren
Parkeren kan in de omgeving van de jachthaven.

Voor eigen risico
Deelname is voor eigen risico. Klaas laat voor de clinic een lijst rondgaan waarop alle deelenemers ondertekenen dat ze voor eigen risico deelnemen aan de clinic.
Tijdens de clinic draagt iedereen een zwemvest.

Annuleren
Annuleren kan kostenloos tot 48 uur voor de gereserveerde datum; bij annulering na die tijd wordt 20% van de prijs in rekening gebracht.

Geen camera
Voor noodgevallen heeft Klaas een extra digitale camera te leen. (Canon EOS 10D)

Tags: Last modified: 16 maart 2012
Sluiten