Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilen brengt boten met een verhaal bijeen tijdens Hiswa te Water

12:41

_DSC7448wZeilen brengt in samenwerking met het tijdschrift Motorboot tijdens de Hiswa te Water bijzondere boten met een uniek verhaal bijeen. Het paviljoen ‘Bootverhalen’ bestaat uit een zevental zeil- en motorboten en hun schippers. Het paviljoen zal voor de bezoeker niet te missen zijn, al is het maar vanwege de torenhoge mast van de Volvo 60 Bou Dragon en de bijzondere Aerorig tuigage van de schoener Ecolution. Maar ook de welbekende wereldzeiler Henk de Velde met zijn motorkotter Solitario loopt u niet zomaar omheen.

Duurzame boten bijeen
Ecolution, de boot van Nederlands eerste ruimtevaarder, wijlen Wubbo Ockels, is een 84-voets schoener vol technische hoogstandjes, die het schip zo energieneutraal mogelijk laten varen. Het uitgangspunt van de boot is de wereld te laten zien dat men in luxe kan leven zonder daarbij het milieu zwaar te belasten. Van een iets kleiner formaat, maar met een soortgelijke insteek is het Duurzaam Jacht Ya van de Stichting Schone Golf. Ook dit jacht is te bezichtigen bij het paviljoen. Schipper Peter Hoefnagels vertelt over het energie- en waterneutraal varen met dit motorloze zeiljacht.

Wedstrijdzeilers van formaat 
Henk de velde kocht tegen alle verwachtingen in drie jaar geleden een motorkotter. Hij voer ermee solo naar Spitsbergen en Galicië. Hij verwelkomt u aan boord en doet zijn verhaal. Ongetwijfeld zal hij zijn aanstaande campagne voor de Route du Rhum 2018 uitgebreid verkondigen. Ernaast ligt de recent opgeknapte oceaanracer Bou Dragon, de Volvo 60 waarmee wedstrijdzeiler Hand Bouscholte en Ysbrandt Endt spectaculaire reizen organiseren en die onderdeel is van de nieuwe Ocean Race Academy. Ook één van de Mini 650’s van Team Solo is aanwezig. Schippers Dimitri Simons en Ewout Lubberink doen hun verhaal over de aanstaande deelname aan de Minitransat 650, één van de zwaarste solo-oceaanraces.

Naast de eigenaren en beheerders van de boten kunt u in het paviljoen ook kennismaken met de redactie van Zeilen. Wij heten u van harte welkom.

Last modified: 20 augustus 2015
Sluiten