Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilen in groot bassin op Texels strand

11:56

Kinderen met een zwemdiploma kunnen tot en met 28 juni op het Texelse strand kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten. Voor de Optimist on Tour deze keer een speciale locatie gekozen. In drie dagen tijd is een waterbassin van 30 bij 15 meter gegraven op het strand van Texel. Na het vullen van het bassin met meer dan 500.000 liter water, gaven kinderen van Texelse basisscholen op 24 juni het startsein voor vier dagen watersportplezier. Op 28 juni is het de beurt aan de professionals. Dan vindt de 37e editie van de Ronde van Texel plaats.

Optimist on Tour

Optimist on Tour, TexelIn samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen organiseert Delta Lloyd deze zomer op verschillende plaatsen in Nederland de Optimist on Tour: een unieke watersportbelevenis voor kinderen met als doel de jeugd te enthousiasmeren voor de watersport.

Annette Reijersen van Buuren, manager Merk en Sponsoring Delta Lloyd: ‘We zijn als sinds medio mei on tour en we hebben al heel wat oneigenlijke zeilplekken aangedaan – van Haagse Hofvijver tot havens en een waterpartij in de stad – maar deze editie is wel heel bijzonder. Wie kan er nou zeggen dat hij of zij heeft gezeild OP het strand! En na Texel hebben we nog vijf ongebruikelijke zeillocaties in petto. Het wordt een mooie zeilzomer.’

Veel promotie voor watersport

Naast de Optimist on Tour, de leukste zeilles van Nederland, is sinds 12 juni de zeilgame ‘De Optimist’ voor smartphones en tablets gratis te downloaden.

Vanaf 19 juli is de 14-delige jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. Deze zeilserie speelt zich af op een zeilschool in Nederland. Elke week beleven de instructeurs, vakantiehulpen en de zeilcursisten zomerse avonturen op en rondom het water. De serie wordt elke zaterdag en zondag uitgezonden door RTL Telekids.

Kijk voor het gedetailleerde programma, de overige data en locaties, hoe je aan te melden en meer informatie op www.optimistontour.nl

 

Last modified: 26 juni 2014
Sluiten