Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeezeilen in Friesland voor de jeugd

18:36

De provincie Friesland wil zeilen meer promoten onder jongeren. De provincie wil dit doen door meer mogelijkheden voor zeezeilen te creëren.

Op de Friese meren ondervindt de provincie moeite om jongeren enthousiast te houden om te zeilen. In samenwerking met De Frisian Yachtclub Harlingen is er daarom een plan in de maak. Voorzitter Guus Westra van de Frisian Yachtclub denkt ook dat hier de toekomst ligt: zeezeilen in kleine, spectaculaire boten. Dit zou jongeren enthousiaster maken dan zeilen op de meren en zou zowel in Harlingen als op de eilanden jongeren aantrekken.

Jongerenafdeling
Een plan voor dit idee is in de maak. Hier staat in dat er meer mogelijkheden moeten zijn voor jongeren om te zeilen op zee in moderne en snelle boottypen; men denkt hierbij aan open boten. Bij de Yachtclub komt een jongerenafdeling met bestuur die dit gaat organiseren. Deze club heeft catamarans in het bezit dus die boot is voor Harlingen een goede optie. Het doel van het plan is om hiermee jongeren beter te bereiken en uit te dagen omdat zeezeilen spectaculairder is, meer dan zeilen op de Friese meren.

Last modified: 16 januari 2013
Sluiten