Actueel, Nieuws

Zeeman Jachtbouw verder als VMG Yachtbuilders

16:48

http://www.botengids.nl/boten-en-jachten/WhiteWhaleYachtbrokers/puffin-42/Zeeman Jachtbouw uit Enkhuizen gaat verder onder de naam VMG Yachtbuilders. De werf zal in de toekomst zowel Zeeman Yachts als Puffin Yachts bouwen.

“Toen Maarten Bezaan van Puffin Yacht Service aangaf ermee te willen stoppen, hebben we in overleg met Olivier van Meer (ontwerper van de Puffin jachten red.) besloten de productie over te nemen”, laat commercieel manager Tim van Daal van VMG Yachtbuilders weten. “Om meerdere merken onder een dak te kunnen bouwen, is de wijziging naar een overkoepelende naam logisch.”

Modellen

De kottergetuigde Puffin-modellen zijn ontworpen door Olivier van Meer en beschikken over een midzwaard of hefkiel. De Zeeman-modellen hebben een semi-s-spant en zijn ontworpen door Arjen Keer. De kleinere Puffins worden zowel van polyester als aluminium gebouwd. De grotere modellen zijn alleen in aluminium en staal verkrijgbaar. De Zeemans worden gebouwd van aluminium, met een composiet dek.

“De Puffin is een wat klassieker jacht, terwijl de Zeeman is voorzien van een modern onderwaterschip en dito tuig. Ook al oogt hij klassiek”, zegt Van Daal over het verschil tussen beide merken. “De Puffins willen we wat moderniseren. Noem het maar versie 2.0. De Zeeman krijgt een interieur dat beter past bij de vraag van de markt; wat lichter en moderner.”

Organisatie

Ook de organisatie heeft wat veranderingen ondergaan. Arne Zeeman is vertrokken en Govert Bolier, die al jaren mede-eigenaar was van de werf, is vanaf heden directeur. Tim van Daal is vanaf eind 2014 actief als commercieel manager voor VMG Yachtbuilders.

VMG Yachtbuilders EnkhuizenWerf

Zeeman Jachtbouw werd opgericht door Arne Zeeman en was in de eerste instantie gevestigd in Harlingen. Zo’n 15 jaar geleden verhuisde de werf naar Enkhuizen. In 2011 brandde de werf tot de grond toe af. Op dezelfde plek werden nieuwe hallen gebouwd, waarbij direct meerdere moderne faciliteiten werden geïnstalleerd. In de hal is ruimte om refits uit te voeren en om boten tot ongeveer 40 meter te bouwen.

VMG Yachtbuilders is ook aanwezig op Boot Düsseldorf in hal 7a, standnummer D15.

Foto: VMG Yachtbuilders

Last modified: 15 januari 2015
Sluiten