Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Winterzeilen Colijnsplaat

12:37

Zeilers kunnen gedurende de winter bijna elke week wel ergens in de Nederland een zeilwedstrijd varen. Volgens de organisatie van de Goofie’s race en Kerstrace is wedstrijdzeilen in de winter nog nooit zo populair geweest. In Colijnsplaat is al een jarenlange traditie, vanaf november 1984 wordt de Goofie’s race gevaren, wat neer komt op 200 wedstrijden en dit jaar is voor de 23ste keer de Kerstrace.

Winterzeilen

De wedstrijdkalender in december is overvol. Met twee wedstrijden in Colijnsplaat, de IJspegel-trophy, Grevelingen-cup, de Colhanded Cup, wedstrijden in Drimmelen en op de Brassem zijn een greep uit de kalender.

Kerstrace

Wedstrijden Colijnsplaat

Op zaterdag 7 december is het de beurt aan de Goofie race om weer een 70 tal boten van start te laten gaan op de Oosterschelde. Inschrijving vanaf 10.00 uur in het Matrozenhok van de watersport vereniging Noord-Beveland. 11.00 uur briefing in de Yachtclub. 12.00 uur gaan de verschillende klassen van start. Rond half zes is de prijsuitreiking.

Zaterdag 14 december is de 23ste Kerstrace. Een zeilwedstrijd met een speciaal karakter en traditionele Kerstrace startprocedure, door op rating te starten. Kijk hier voor meer informatie over de Kerstrace.

Zeilen evenementenkalender

Staat u met uw nautische evenement al in de digitale agenda van Zeilen? Stuur een e-mail met de data van uw nautische evenement naar info@zeilen.nl, dan zetten wij uw evenement in de agenda voor 2014.

Last modified: 27 november 2013
Sluiten