Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Wind- en waterhozen laten Texel links liggen

10:23

Ronde om Texel (c) Laurens Morel

Verschillende media maakte melding over water- en windhozen in het Nederlandse waddengebied. Het slechte weer zorgde niet voor hinder de Ronde om Texel aanstaande zaterdag 28 juni, worden volgens de organisatie perfecte weersomstandigheden verwacht.voor de Ronde om Texel. De wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap Catamaran zeilen zijn volgens schema gezeild op donderdag 26 juni en de zon stond strak aan de blauwe hemel. Voor de ultieme finale, de Ronde om Texel aanstaande zaterdag 28 juni, worden volgens de organisatie perfecte weersomstandigheden verwacht.

Hard varen en eiland rechts houden

Prachtig weer op Texel. Credit: Laurens MorelHet Nederlands Kampioenschap catamaranzeilen duurt drie dagen en is tevens de opwarmer voor de legendarische Ronde om Texel, alweer de 37ste editie. ‘Hard varen en het eiland rechts houden’ is daarbij het devies voor deze klassieker, een traject van ongeveer 100 kilometer. Voorlopig zijn er bijna 250 boten ingeschreven en de organisatie verwacht nog meer deelnemers vanwege de gunstige weersvoorspellingen. Ook zo’n 40 surfers gaan de uitdaging aan: het ONK Marathon Windsurfen start vrijdag haar kwalificatieronden, en zaterdag zal een deel ook ‘het Rondje’ gaan surfen. De surfers verschijnen zaterdag rond 08.45 uur aan de start, de catamarans zullen om 9.00 uur de strijd aangaan, met de start op het strand bij Paal 17.

Veiligheid staat voorop

Voorzitter van de Ronde om Texel Willem Hemelraad reageerde als volgt: “Veiligheid staat bij ons heel hoog in het vaandel. Dus we houden het weer heel goed in de gaten. Zo ook vanochtend. Wij zijn bijna continu in contact met de Meteogroep in Wageningen over de weersvoorspellingen. Voor aanstaande zaterdag, als de hele vloot catamarans en windsurfers rond Texel gaat racen, wordt perfect weer voorspeld. Windkracht drie tot vier uit het zuidwesten. Beter kan het bijna niet, zowel uit oogpunt van veiligheid als vaarplezier. Maar het record van 2 uur 7 sneuvelt mogelijk niet. Daar moet het iets harder voor waaien, maar wie weet!”

 

Fotografie: Laurens Morel

Last modified: 27 juni 2014
Sluiten