Nieuws

Start werkzaamheden vaste deel Haringvlietbrug

Trailerhellingen pleziervaart maken tijdelijk plaats voor veerpont

12:46

werkzaamheden vaste deel haringvlietbrug

Vanaf vandaag werkt Rijkswaterstaat aan het versterken van het vaste deel van de Haringvlietbrug. De werkzaamheden zullen voor de scheepvaart “nauwelijks last” veroorzaken, aldus Rijkswaterstaat. Wel kan de pleziervaart de trailerhellingen bij de brug voorlopig niet gebruiken. Het wegverkeer ondervindt voorlopig helemaal geen hinder van het verstevigen van de brug.

Geen extra hinder

De aannemer voert de werkzaamheden vanaf pontons op het water uit en begint vandaag met de versterking van de schuine zijsteunen van het vaste deel van de brug. Dit zou niet veel hinder moeten veroorzaken voor de scheepvaart. De Haringvlietbrug is sinds begin dit jaar echter al gestremd voor schepen hoger dan 13 meter vanwege de slechte staat van de brug. De brug uit 1964 is inmiddels “aan het eind van zijn technische levensduur”, meldt Rijkswaterstaat. De afgelopen jaren was de brug om deze reden al vaker gesloten voor pleziervaart. Naar verwachting kan de Haringvlietbrug na voltooiing van de renovatie vanaf dit najaar weer normaal bediend worden.

Trailerhelling wordt aanlegplaats voor veerpont

Deze zomer vervangt Rijkswaterstaat ook het beweegbare deel van de Haringvlietbrug en dan zal de brug tijdelijk afgesloten zijn voor al het wegverkeer. Vorige week, op 5 april, sloot Rijkswaterstaat de trailerhellingen bij de Haringvlietbrug al af om plaats te maken voor twee veerponten. Voetgangers, fietsers en landbouwverkeer kunnen dan in juni en juli tijdens de zomerafsluiting van de brug toch aan de overkant komen. De trailerhellingen zijn voorlopig dus niet meer bruikbaar voor het te water laten van pleziervaartuigen. Een alternatieve trailerhelling in de buurt vind je op de projectpagina over de renovatie van de Haringvlietbrug van Rijkswaterstaat.

Omslagfoto: Bert Knot

Tags: Last modified: 11 april 2023
Sluiten