Nieuws

Goed nieuws: we kunnen weer elke dag de Haringvlietbrug passeren

Vanwege renovatiewerkzaamheden werd de brug eerder niet tot amper gedraaid

12:50

De Haringvlietbrug wordt vanaf maandag 12 februari weer elke dag bediend voor de hoge scheepvaart. Vanwege renovatiewerkzaamheden werd de brug lange tijd niet tot amper gedraaid. Op dit moment moeten schippers zich van tevoren nog aanmelden voor een opening, maar ook dat zal binnenkort passé zijn.

De klep en het bewegingswerk van de brug zijn vervangen en de technische systemen voor bediening, besturing en bewaking zijn vernieuwd. Vanwege de renovatie werd de brug vanaf 1 januari vorig jaar niet meer bediend. Per oktober 2023 werd de brug incidenteel geopend voor de hoge scheepvaart, maar vanaf heden is dat dus weer elke dag. Momenteel worden er nog wat laatste werkzaamheden aangepakt, zoals de verlichting. Hierdoor is de brug vooralsnog alleen overdag in werking, als het licht is.

Bellen voor een opening

Van maandag tot en met vrijdag draait de brug tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Op zaterdag en zondag zal dat tussen 9:00 uur en 16:00 uur zijn. Voor een brugpassage moet je je minimaal 48 uur van tevoren aanmelden door te bellen naar +31 88 7974992. Op basis van de binnengekomen aanvragen worden de openingen geclusterd in de ochtend of middag.

Vanaf vrijdag 29 maart kunnen schepen weer zonder aanmelding de brug passeren. De exacte draaitijden worden diezelfde maand bekendgemaakt.

Bekijk hieronder een video over hoe een deel van de brugklep vorig jaar is vervangen:

Omslagfoto en foto: © kees torn/CC BY-SA 2.0

Tags: Last modified: 12 februari 2024
Sluiten