Actueel, Nieuws

Wereldrecord voor Harlingen Sail

13:15

Afgelopen zomer namen 337 jongeren deel aan The Tall Ships Races Harlingen 2014 als The Young Dutch Crew. Dit grote aantal trainees leverde Stichting Harlingen Sail afgelopen weekend een Award op voor de meest deelnemende trainees ooit.

Trots

Award in ontvangstIn A Guruña (Spanje) tijdens het jaarlijkse International Sail Training & Tall Ships Conference ontving Jan Reier Arends, voorzitter van de Stichting Harlingen Sail, uit handen van de STI deze prestigieuze award. Met de 337 deelnemende jongeren werd tevens een wereldrecord gevestigd.

Voorzitter Arends: “Dit is overweldigend. Dat wij als kleine havenstad het voor elkaar hebben gekregen om een wereldrecord te vestigen is meer dan fantastisch. Uit naam van Stichting Harlingen Sail wil ik dan ook iedereen bedanken die hier een steentje aan bijgedragen heeft. Met name alle sponsoren die ervoor hebben gezorgd dat de jongeren de reis van hun leven zeilden.”

Wereldrecord verbreken

Een van de speerpunten van Sail Training International, en daarmee ook van Stichting Harlingen Sail, is om jongeren tussen de 15 en 25 jaar in contact te brengen met de eeuwenoude cultuur van de zeilvaart. Daarbij geeft deelname aan de race jongeren een enorme boost in hun persoonlijke ontwikkeling. In de zomer van 2018 zal Harlingen opnieuw optreden als gasthaven voor The Tall Ships Races. Deze keer niet als starthaven maar als finishhaven. Arends: “Wij weten nu wat ons te doen staat: dit wereldrecord verbreken!”

Last modified: 17 maart 2016
Sluiten