Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Wereldkampioenschappen RS100 in Italië

11:06

 Drieënveertig deelnemers uit delen van Europa en een uit Australië maken zich klaar voor het komende WK RS100. Het eerste WK RS100 voor de zeilers is bij Circolo Vela Bellano, Comomeer in Italië.

Kennismaking

RS100 Comomeer

Het evenement is van start gegaan met een trainingsdag op donderdag 3 oktober. Het biedt een mogelijkheid voor de zeilers om de lokale condities en hun internationale concurrenten te leren kennen. De officiële start is op 4 oktober.

Het is het eerste grote internationale RS100 kampioenschap, waardoor het lastig is om titelfavorieten te noemen. Een grote kanshebber is de Britse 10.2 kampioen, Colin Smith, maar de Zweedse deelnemers hebben veel getraind en zijn daarmee zeker niet kansloos als het om de koppositie gaat. De Italianen hebben daarentegen het voordeel dat zij de lokale condities beter kennen. Voor Nederland strijd Gerard Vos om de gouden plak. Vos voer vorig jaar mee met de RS100 North Europe Championship en eindigde daar op de 13e plaats.

ISAF-status

In november vorig jaar werd de RS100 klasse toegekend met de ISAF-status. Dit onder meer vanwege de wereldwijde snelle groei, van de klasse die in 2010 werd gelanceerd. In veel landen is in de verkoop van de boten nog steeds een stijgende lijn te zien.

De RS500 klasse voegt zich deze week voor de laatste ronde van hun Europese circuit bij de RS100s op het Comomeer. De verwachting is dat de RS500 klasse voor een extra dimensie zorgt tijdens het evenement.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.RS100sailing.org

Last modified: 4 oktober 2013
Sluiten