Nieuws

Wedstrijdzeiler overlijdt tijdens wedstrijd

Tijdens een zeilwedstrijd op de Vinkeveense plassen van afgelopen zaterdag is een 57-jarige man uit Friesland overleden.

11:46

De Valkzeiler sloeg na het ronden van de gijpboei overboord. Hij droeg geen zwemvest en kon door de harde wind en golfslag niet meer aan boord komen. Ondanks dat de drenkeling zich nog enige tijd vasthouden kon aan een boei, verdween hij onder water vlak voor de hulp arriveerde. In de reddingsboot is tevergeefs geprobeerd het slachtoffer te reanimeren.

Volgens de politie is de man onwel geworden door een hartaanval en dientengevolge te water geraakt. In de zeilwereld is geschokt gereageerd op het overlijden.

Zwemvest
Wedstrijdcomités kunnen bij slechte weersomstandigheden en harde wind de rood/geel gestreepte Y-vlag hesen, ten teken dat het dragen van een zwemvest verplicht is. Deze vlag hing er zaterdag niet. Voorzitter van de Valkenklasse Mart Kat; "Het is niet verplicht om een zwemvest te dragen. De vlag hing er zaterdag niet, dus het was de verantwoordelijkheid van de zeilers zelf. Hij was één van de weinigen die geen reddingsvest droeg."

Last modified: 28 juni 2010
Sluiten