Nieuws

Watersportverbond organiseert clinics Matchracen

14:54

Het Watersportverbond organiseert dit jaar clinics matchracen. Tijdens de clinics worden ook twee kaderleden opgeleid.

Matchracen is een wedstrijdvorm waarbij twee boten tegen elkaar zeilen op een korte op-en-neer baan. Omdat je bij Matchracen slechts één tegenstander hebt ontstaat er een tactisch spel, waarbij je het je tegenstander dusdanig moeilijk probeert te maken en ervoor wilt zorgen dat jij als eerste de finishlijn passeert

Waarom Matchracen?
1.  Makkelijk: De eenvoudigste vorm van wedstrijdzeilen is een tegen een, de basisregels zijn eenvoudig.
2.  Goedkoop: Met 2 gelijke boten kan er al gevaren worden. Verenigingen beschikken vaak over verenigingsboten waardoor niet iedereen een eigen boot nodig heeft om te kunnen deelnemen. Deelnemers hoeven slechts 1 tas mee te nemen met zeilkleding. Dit scheelt enorm veel geregel, kosten met vervoer en aanschaf van boten (geen eigen boot nodig).
3. Tijdbesparend: zeilen neemt vaak een heel weekend in beslag, niet iedereen heeft zoveel tijd. Matchracen bestaat uit korte wedstrijdjes. Op één avond kan een hele groep dus al wedstrijdzeilen.
4. Het is eenvoudig een competitie tussen verenigingen op te zetten.

Voor wie is het?
Er kunnen 12 á 14 mannen/vrouwen deelnemen aan de clinic. Daarbij worden er ook nog twee kaderleden opgeleid zodat zij na de clinic zelf in staat zijn Matchracen te organiseren! De clinic is slechts een opstapje naar een hele nieuwe activiteit op de vereniging die nog jaren voortgezet kan worden.

Studenten hebben vaak geen geld voor een eigen boot en/of auto, laat staan bijkomende kosten als verzekeringen, liggeld e.d. Studenten zitten vaak krap met hun tijd en daarbij komt dat ze vaak verhuizen naar een nieuwe stad, waardoor ze hun lidmaatschap opzeggen. Matchracen is de ideale oplossing om deze doelgroep bij de vereniging betrokken te houden. Natuurlijk zijn jeugdleden en volwassenen ook van harte welkom op de clinic. Zeilervaring is wel noodzakelijk.

Wat nu?
Als de vereniging interesse heeft in de clinic kan de contactpersoon contact opnemen met Sanne Bruijn : stage2@watersportverbond.nl
Verdere informatie is te vinden op de website van het watersportverbond. De kosten van de clinic  bedragen ? 250,- (indien verenigingsboten gebruikt kunnen worden) of ? 350,- (indien het Watersportverbond boten meeneemt).

Wat wij als bond inbrengen?
–          Trainer;
–          Presentatie;
–          Zeilboten (op aanvraag, dit kunnen ook eigen verenigingsboten zijn);
–          Boeien en materialen;
–          Draaiboek dat blijvend bruikbaar is;
–          Mooie ervaring.

Wat de vereniging zal moeten inbrengen:
–          Accommodatie (theorieruimte, kleedruimte en helling);
–          Rubberboten+ brandstof;
–          Enthousiaste deelnemers (12 a 14);
–          2 enthousiaste personen die het spelletje willen ”leren” organiseren en begeleiden;
–          Evt. 2 gelijke 2-mansboten.

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 9 maart 2012
Sluiten